RedSocks lanceert virtuele Malware Threat Defender (vMTD)

4 november 2015
RedSocks

RedSocks, het IT security bedrijf gespecialiseerd in malwaredetectie, breidt haar productportfolio uit met de virtuele Malware Threat Defender (vMTD).

De bestaande Malware Threat Defender (MTD) krijgt dit virtuele broertje om ook gevirtualiseerde IT-omgevingen te beschermen tegen cyberdreigingen van binnenuit. Ook komt de vMTD van RedSocks tegemoet aan de groeiende vraag vanuit de markt om security-oplossingen razendsnel op te schalen, zonder nieuwe racks met appliances te hoeven installeren. Omdat bedrijven snel met vMTD aan de slag kunnen, kunnen organisaties, die hun beveiliging nog niet helemaal hebben ingericht volgens de voorschriften van de meldplicht datalekken, snel en op tijd passende maatregelen treffen. De meldplicht datalekken treedt op 1 januari 2016 in werking.

De Malware Threat Defender van RedSocks controleert uitgaand netwerkverkeer op verdacht gedrag en bestemmingen. Hierbij kijkt de RedSocks MTD niet naar de inhoud van het netwerkverkeer, maar beperkt zich tot de meta-data van het netwerkverkeer. Veel bedrijven hebben hun server-, applicatie- en storage-omgeving grotendeels of volledig gevirtualiseerd. In toenemende mate kijken zij ook naar het virtualiseren van netwerkcomponenten. Door naast de fysieke MTD ook een vMTD te voeren, vergroot RedSocks de keuzevrijheid voor bedrijven om virtualisatie binnen hun security-infrastructuur toe te passen. De vMTD is evenals de RedSocks MTD en de RedSocks Probe via partners verkrijgbaar.

Pepijn Janssen, CTO bij RedSocks: “De kapitaalinjectie van mei dit jaar hebben wij aangewend om een aantal zaken op onze roadmap te realiseren. De vMTD stond zowel bij ons als onze klanten hoog op de wenslijst en is zo het eerste resultaat van een serie innovaties waar we aan werken. Wij willen de mogelijkheden voor bedrijven om hun netwerken te beschermen tegen cyberdreigingen zo groot mogelijk maken en zullen ons blijven richten op het ontwikkelen van passende oplossingen. In de komende maanden zullen we nieuwe features presenteren om bedrijven optimaal te blijven beschermen.”

De vMTD is tijdens Infosecurity ‘live’ te zien op stands van RedSocks E153 en haar partners Motiv, stand 01.D100 en Isoc24, stand 01.C121.