SANS Institute presenteert nieuwe DevOps en cloud-securitytraining tijdens SANS Amsterdam Januari 2018

8 januari 2018
SANS

Tussen 15 en 20 januari komen cybersecurity-professionals uit alle delen van de wereld naar Amsterdam om nieuwe vaardigheden op te doen en kennis uit te wisselen tijdens de eerste SANS Amsterdam editie van 2018. In zeven verschillende trainingen leren de deelnemers meer over de actuele bedreigingen en tactieken zoals Digital Forensics, Pentesting en, nieuw op het programma, Secure DevOps and Cloud Application Security, waarin de beveiliging van cloudapplicaties centraal staat.

Cloudapplicaties op radar hackers

Het CBS maakte recent bekend dat steeds meer Nederlanders gebruik maken van cloudoplossingen. Zakelijk is Nederland één van de tien grootste datahubs ter wereld en gebruikt 36 procent van de bedrijven cloudoplossingen. De populariteit van cloudapplicaties ontgaat ook de cybercriminelen niet. Tijdens DEV540: Secure DevOps and Cloud Application Security leren deelnemers hoe zij met behulp van DevOps en clouddiensten, specifiek Amazon Web Services (AWS), de betrouwbaarheid, integriteit en veiligheid van applicaties kunnen verbeteren. Voormalig CISO van SANS Institute en oprichter van ThinkSec Frank Kim verzorgt deze training.

Op jacht naar sporen met Memory Forensics

Digital Forensics-onderzoekers ontwikkelen samen met security expert Alissa Torres tijdens FOR526: Memory Forensics In-Depth vaardigheden die zij nodig hebben bij het uitvoeren van digitaal sporenonderzoek. Met behulp van de meest effectieve freeware en open-source tools in de industrie worden aanvallen en delicten opgespoord. Alissa Torres, FOR526 trainer, heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van digital forensics. Omdat cybercriminelen leren hoe forensische onderzoekers werken, zijn ze in staat steeds minder sporen achter te laten. “We zijn in een constante wapenwedloop waar training wel degelijk het verschil kan uitmaken,” zegt Alissa. Daarom moedigt ze haar studenten aan steeds meer vragen te stellen, hun kennis uit te breiden en een verschil te maken in de digital forensics community.

Security Essentials bootcamp

Voor startende security professionals biedt SANS Amsterdam de cursus SEC401Security Essentials Bootcamp Style. Deze bootcampcursus wordt geleid door ervaren security professional Tim Garcia. Deze training biedt een antwoord op vragen als: “Weet u waarom sommige organisaties wel, en andere organisaties niet worden gehackt? Bent u in staat om geïnfiltreerde systemen binnen uw netwerk te detecteren? Weet hoe u effectief elke beveiligingsvoorziening binnen uw netwerk is, en weet u zeker dat alle oplossingen correct zijn geconfigureerd?” Met SEC401: Security Essentials doen deelnemers de vaardigheden op om deze vraagstukken aan te pakken in hun dagelijkse werksituatie. 

SANS Amsterdam Januari 2018

SANS Amsterdam vindt plaats van 15 tot 20 januari in het Okura hotel in Amsterdam. Het vijfdaagse trainingsevent bereidt deelnemers voor op GSEC, GCIH, GXPN en GCFE-certificeringen. Vijf van de cursussen hebben een bijbehorend GIAC-examen.

Daarnaast kunnen deelnemers de praktijkgerichte beveiligingstechnieken en –procedures direct toetsen in een veilige omgeving tijdens een NetWars Toernooi. Bezoek de website voor meer informatie over de activiteiten en trainingen. Aanmelden kan hier.