Tableau breidt mogelijkheden voor datavoorbereiding uit met Tableau Prep Conductor

13 februari 2019
Tableau

Het nieuwste product voor datavoorbereiding maakt deel uit van het nieuwe Tableau Data Management-pakket

Tableau Software, het toonaangevende analyseplatform, kondigt de algehele beschikbaarheid van Tableau Prep Conductor aan. Met dit nieuwe product kunnen organisaties op grote schaal selfservice-datavoorbereiding inplannen en beheren. Tableau Prep Conductor is onderdeel van Tableau Data Management, een nieuw abonnementspakket. Deze aanvulling op het Tableau-platform helpt klanten om data gecontroleerd, up-to-date en analyseklaar te maken. Tableau zal later dit jaar meer functies, waaronder catalogisering, toevoegen aan het abonnement-aanbod. Klanten kunnen deze capaciteiten aan hun bestaande Tableau-omgeving toevoegen door te upgraden naar Tableau Server 2019.1 en zich te abonneren op het Tableau Data Management-pakket. Kijk voor meer informatie hierover op https://www.tableau.com/nl-nl/products/packages/data-management.

Met Prep Conductor kan data op grote schaal worden voorbereid door de administratie, het plannen en de monitoring van datavoorbereidingprocessen (flows) te centraliseren in een geïntegreerd platform.

Flows die gemaakt worden in TableauPrep Builder (de nieuwe naam voor Tableau Prep) worden gepubliceerd in de betrouwbare, schaalbare omgeving van Prep Conductor. Prep Builder wordt al door meer dan 11.000 klantaccounts gebruikt. Met Prep Conductor kunnen organisaties deze oplossing breder inzetten en kunnen zij erop vertrouwen dat er altijd opgeschoonde data beschikbaar zijn voor analyse.

Door de integratie in Tableau Server hoeft er niets nieuws geïmplementeerd te worden. Tableau Prep Conductor geeft centrale teams (zoals IT) de mogelijkheid om flows in te stellen voor de hele organisatie, met dezelfde authenticaties, autorisaties en management tools die zij al gebruiken in Tableau. Het geeft klanten de mogelijkheid om specifieke autorisaties in te stellen voor dataflows en databronnen om zo het beheer in handen te houden en aan compliancebehoeften en -vereisten te voldoen. Organisaties hebben ook meer zicht op de integriteit van databronnen aan de hand van statusrapporten en proactieve meldingen.

“Klanten hebben meer data dan ooit en hebben moeite om al die informatie te begrijpen, beheren en verwerken om tot goede besluitvorming te komen”, zegt Francois Ajenstat, Chief Product Officer van Tableau. Met de Tableau Data Management Add-On maken we het voor organisaties eenvoudiger om op grote schaal betrouwbare, gecontroleerde data aan te leveren, zodat de hele organisatie sneller en met meer vertrouwen kan starten met analyseren”. Later in 2019 zullen er ook nieuwe catalogiseringsmogelijkheden worden toegevoegd aan Tableau Data Management. Daarmee krijgen organisaties meer zicht op hun data en worden data beter vindbaar voor eindgebruikers. Door catalogisering kunnen klanten vanaf een enkele locatie naar verschillende soorten data zoeken. Verrijkte metadata geeft aanvullende context en informatie, zodat de gebruiker er zeker van kan zijn dat de juiste data worden geselecteerd en gebruikt. Deze catalogisering-functionaliteit zorgt ook voor beter zicht en meer grip op het beheer van de omgeving. Het bespaart tijd en voorkomt kostbare onderbrekingen in operationele werkbestanden. Het Tableau Data Management-pakket is nu beschikbaar als add-on voor Tableau Server voor USD 5,50 per gebruiker per maand. Het is ook beschikbaar in beperkte versie voor Tableau Online. Meer informatie over 2019.1 en Tableau Data Management vind je op www.tableau.com/nl-nl.