Telefónica en Juniper Networks wijzen op het 5G-netwerkobstakel van stijgende gebruikersverwachtingen en toenemende dataverkeersdrukte

3 maart 2017
Juniper Networks

Mobiele mega-services van de toekomst vertrouwen op intelligente, softwarematige IP-netwerken om te voldoen aan de vereisten van business transformation 

Juniper Networks, marktleider op het gebied van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, gaat Telefónica, één van ‘s werelds grootste telecommunicatiebedrijven, ondersteunen bij de geplande uitrol van 5G-diensten. Juniper heeft deelgenomen aan het recente technologie-overzichtsevent “Telefónica Talks” dat is gehouden voor de zeventien wereldwijde divisies en duizenden werknemers van het bedrijf om het onderwerp 5G aan te kaarten.

Tijdens dat online event heeft Juniper de hordes besproken van sterk toenemende connectiviteit, van steeds hogere verkeersdichtheid en van de securityvereisten die 5G oplegt aan netwerken. Dit alles moet dan wel in balans zijn met de stijgende druk van de alsmaar hogere verwachtingen die worden gesteld door organisaties die hun business zien transformeren en die naar 5G-diensten kijken om nieuwe digitale businessmodellen en inkomstenstromen mogelijk te maken. Juniper heeft tijdens de sessie het belang belicht van flexibele (agile), schaalbare, intelligente en veilige IP-netwerken als de basis voor effectieve 5G-diensten waarmee Telefónica zijn klanten innovatie en topkwaliteit kan bieden op gebieden als IoT (Internet of Things) op zeer grote schaal, mobiele video-uitzendingen, connected voertuigen, en mobiele breedband in dichtbevolkte gebieden.

Hoogtepunten van dit nieuws:

  • 5G-netwerkarchitectuur kan zijn doelen alleen halen als het flexibel, veilig en geautomatiseerd genoeg is, wat op zijn beurt de volledige omarming vereist van interoperabele technologieën voor Network Functions Virtualization (NFV) en Software-Defined Networks (SDN). NFV en SDN geven de benodigde elasticiteit, met lager risico, om netwerkfuncties snel en soepel in te zetten en te laten groeien of inkrimpen naar gelang de gebruikersbehoefte.
  • Twee voorbeelden van Juniper’s innovatie ten gunste van effectieve, zakelijk georiënteerde 5G-netwerkinfrastructuur zijn: 1) het Software-Defined Secure Networks (SDSN) platform om beveiligingsfuncties te decentraliseren en dan te verdelen over diverse aggregatiepunten in het netwerk. Deze aanpak creëert een geautomatiseerde en allesomvattende netwerkverdediging. En voorbeeld 2) is de mogelijkheid van meerdere, on-demand aangemaakte virtuele netwerken met Contrail en Multi-Access Edge Computing (MEC). Met laatstgenoemde kunnen applicatiedevelopers en contentaanbieders hun klanten vlot bedienen vanaf de snelle, low-latency randen (edges) van telecomnetwerken zoals ook clouds.
  • Telefónica gunt Juniper de positie als één van de twee kernleveranciers in Fusión; de volledig IP-gebaseerde geïntegreerde infrastructuur die het bedrijf biedt in Spanje. Uiteindelijk wordt het Fusión-platform het fundament onder alle 5G-diensten van Telefónica. Daarnaast is Juniper door de telecommunicatiefirma uitgeroepen tot één van zijn vijf meest innovatieve wereldwijde technologiepartners.
  • Telefónica vertrouwt al twintig jaar op de netwerkinnovatie van Juniper om zijn vele technische prestaties en business milestones te behalen.

 

Quotes:

“Telefónica is ervan overtuigd dat 5G een enorme impact zal hebben op netwerkinfrastructuur. Deze impact valt slechts in te perken door gebruik te maken van opkomende technologieën met een disruptieve werking, zoals NFV en SDN. Die technologieën maken geautomatiseerde, flexibele en veilige diensten op grote schaal mogelijk. Dit is de reden dat we Juniper hebben uitgenodigd om ons wereldwijde personeelsbestand uitleg te geven over de waarde van onze IP-investeringen in de voortdurende netwerkinnovatie van Juniper. Onze werknemers kunnen zich daarmee zeker voelen dat we toegerust zijn om de digitale innovatie te bieden die onze klanten verwachten: nu en in de toekomst.”
– Enrique Blanco, global chief technology officer, Telefónica Group

“Juniper voorziet een reis naar een tijdperk dat we tooien met de term Digital Cohesion. In die toekomst komen mega-services naadloos, intelligent en automatisch samen om online de unieke vereisten voor werk en privé van elke gebruiker te kunnen voorspellen en faciliteren. Dat faciliteren gebeurt dan via 5G-infrastructuur om deze diensten overal toegankelijk te maken. Internationale telecomaanbieders, zoals Telefónica, bevinden zich in de voorhoede om het tijdperk van Digital Cohesion te realiseren. Wij delen de visie van Telefónica voor het fundamentele belang van geavanceerde, innovatieve, open en ook veilige netwerken om deze datarijke diensten op basis van 5G effectief en op grote schaal te kunnen brengen.
– Rami Rahim, chief executive officer, Juniper Networks