The Secret Lab en NEN ontwikkelen game-app De Grote Hack

6 oktober 2016
The Secret Lab

Digital concept agency The Secret Lab heeft samen met NEN, hét kennisnetwerk voor normontwikkeling en normtoepassing op nationaal en internationaal niveau, een mobiele game ontwikkelt. De game-app, die luistert naar de naam De Grote Hack, is bedoeld om een breed publiek, en met name jongeren, spelenderwijs bewust te maken van het nut van normen in het dagelijks leven. De game-app is per direct beschikbaar in de App Store en de Google Playstore.

Het startpunt van ‘De Grote Hack’ is dat alle normen gehacked en dus verdwenen zijn. Door verschillende missies te doen gaan spelers (NEN-helden) aan de slag om de normen en zo Nederland te redden van de ontstane chaos. Door vragen snel en goed te beantwoorden klimmen ze op de ranglijst. Het doel is om missies succesvol af te ronden en kennis op te bouwen op het gebied van normen.

Ontwikkeling
The Secret Lab heeft De Grote Hack-app ontwikkelt voor Android-smartphones en iPhones. Voor het samenstellen van de vragen voor de verschillende missies is er nauw samengewerkt met ervaren mensen uit het onderwijs. Hiermee wisten The Secret Lab en NEN de gamification, speelbaarheid en het educatieve karakter van het spelletje te vergroten. Ook zijn er nu al uitbreidingsplannen: er komt binnenkort een app uit voor Windows en er is interesse uit andere landen, waaronder China, Italië, Verenigd Koninkrijk en Denemarken, om de De Grote Hack-app daar ook uit te brengen.

Edmund Timm, Manager Marketing & Sales bij NEN: “Dit jaar bestaat NEN 100 jaar en zijn we Koninklijk geworden. Samen met The Secret Lab zijn we aan de slag gegaan om een manier te bedenken om het grote publiek op een leuke manier kennis te laten maken met normen. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat: de game-app De Grote Hack. Normen zijn overal en normalisatie is relevant voor iedereen. In het huidige onderwijs komt normalisatie weinig aan bod, deze educatieve game-app kan ook op scholen gebruikt worden om het belang van normen onder de aandacht te brengen. The Secret Lab heeft een uitstekende job geleverd om normalisatie toegankelijk en interessant te maken voor jong en oud.”

“Het betekent veel voor ons om met een gerespecteerde partij als NEN samen te werken. Dit is niet de eerste keer dat we in het speelveld van NEN mogen meedenken en uitgedaagd werden om iets moois te creëren. Er is altijd goede chemistry tussen beide organisaties en we hebben samen hard en intensief geschaafd aan het concept en de uiteindelijke game. Bij The Secret Lab gaan we door totdat we zelf 100% tevreden zijn met het eindresultaat en ook deze keer zijn kosten noch moeite gespaard om een fantastische game te maken,” vertelt Martijn Boomsma, directeur bij The Secret Lab, trots.

Aanvullende bronnen
· Video (Nederlandstalig): https://www.youtube.com/watch?v=xP9aZ3qPLOA&feature=youtu.be
· Preview video (Engelstalig): https://vimeo.com/168760207
· Website: http://degrotehack.nl
· De Grote Hack in de App Store: https://itunes.apple.com/nl/app/degrotehack/id1160683359?l=en&mt=8
· De Grote Hack in de Google Playstore: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nen.degrotehack