Tintri introduceert Tintri VMstoreTM T5000 All-Flash productlijn

20 augustus 2015
Tintri

Nieuwe reeks optimaliseert storage virtuele workloads

Tintri Inc. introduceert de Tintri VMstoreTM T5000 All-Flash-reeks. De VMstore T5000 vormt een aanvulling op de bekroonde T800 Hybrid-Flash-reeks. Daarmee ontstaat een aanbod van VM-bewuste storage-platforms dat grote ondernemingen en service providers de vrijheid biedt om de reken- en opslagcapaciteit en hypervisors te kiezen die het beste op hun behoeften aansluiten. Ondersteund door het Tintri- besturingssysteem en real-time analyses op VM-niveau stellen de nieuwe platforms organisaties in staat om hun gevirtualiseerde workloads binnen de T5000- en T800-systemen eenvoudig te optimaliseren.

Tintri introduceert daarnaast de volgende nieuwe producten:

  • Tintri OS 4.0 biedt één besturingssysteem voor alle storage-platforms uit de T5000- en T800-reeks.
  • Tintri Global Center (TGC) 2.1 biedt beheer en praktische real-time analyses op VM-niveau van meer dan 100.000 virtuele machines. TGC 2.1 brengt meer beheereenvoud en analytische mogelijkheden naar omgevingen die gebruikmaken van een combinatie van All-Flash- en Hybrid-Flash-platforms. De oplossing identificeert welke virtuele machines meer capaciteit nodig hebben en informeert beheerders dat zij de workloads naar een ander systeem of platform moeten verplaatsen. TGC 2.1 is in staat om beleidsregels voor gegevensbescherming en quality of service op dynamische wijze toe te wijzen aan verschillende groepen binnen de organisatie. De instellingen voor deze groepen worden tijdens de migratie naar een ander platform naadloos overgedragen en blijven daarmee behouden.
  • De Tintri VMstack™ Converged Infrastructure is de eerste VM-bewuste geconvergeerde oplossing binnen de branche die klanten de keuze biedt uit hybride flash-opslag of volledig op flash gebaseerde opslag, uiteenlopende hypervisors, ICT-functionaliteit en netwerkmogelijkheden. Een selecte groep partners van Tintri, waaronder Axispoint, 5S, Groupware, Nfrastructure, P1 en Virtual Armor, zullen vooraf geteste en geïntegreerde oplossingen aanbieden die zijn ontwikkeld voor specifieke gebruiksscenario’s, zoals VDI-implementaties, bedrijfsapplicaties met hoge prestatie-eisen en private clouds.

 

De Tintri VMstore T5000 All-Flash-reeks omvat twee modellen. De VMstore T5060 en T5080 bieden opslagruimte voor maar liefst 5.000 virtuele machines in een 2U-vormfactor en tot 100.000 virtuele machines, 1,4 PB aan data en 4 miljoen IOPS in één rack. De reeks is ontwikkeld ter ondersteuning van uiterst omvangrijke databaseparken, analytische workloads en grootschalige multi-terabyte omgevingen met persistente virtuele desktops die vragen om hoge en betrouwbare gegevensdoorvoer en latency van minder dan een milliseconde.

De huidige T800 Hybrid-flash-reeks biedt als vanouds ondersteuning aan ondernemingen die op zoek zijn naar de optimale balans tussen volledig op flash gebaseerde prestaties en zakelijke waarde en dezelfde VM-bewuste mogelijkheden als de T5000. Met voor 99% door flash ondersteunde storage-IO is de T800-reeks het ideale platform voor de meeste gebruiksscenario’s op het gebied van servervirtualisatie, VDI, private clouds en test- en programmeeromgevingen.

De T5000 en T800 zijn de enige oplossingen binnen de branche die real-time analyses op VM-niveau bieden. Gebruikers kunnen wijzigingen in de VM-prestaties en capaciteit identificeren en daarop inspringen. Dit is mogelijk voor hun gehele infrastructuur en uiteenlopende hypervisors, waaronder VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, OpenStack en Red Hat Enterprise Virtualization.

“We horen voortdurend van topmanagers dat de prestaties van hun gevirtualiseerde applicaties van cruciaal belang zijn voor het succes van hun organisatie”, aldus Ken Klein, de CEO en bestuursvoorzitter van Tintri. “Veel leveranciers van storage-oplossingen reageren hierop door zich te richten op snelheden en wie de meeste flash-capaciteit aanbiedt. Maar in feite verkopen ze kostbaar lapwerk. Tintri richt zich op de werkelijke oorzaak van problemen met ICT-opslag die speciaal voor gevirtualiseerde ondernemingen is ontwikkeld. Met de introductie van deze nieuwe producten brengen we VM-bewustheid naar de All-Flash-reeks en bieden we een gemeenschappelijk platform met Hybrid-Flash waarbinnen klanten hun workloads kunnen analyseren en optimaliseren.”

“De Tintri VMstore T5000 All-Flash-reeks maakt ons aanbod van VM-bewuste storage-oplossingen compleet. We gebruikten de Hybrid-Flash-platforms van Tintri al voor het hosten van onze virtuele desktops en server-VM’s. Nu beschikken we over een kersvers nieuw T5080 All-Flash-platform waarmee we onze meest veeleisende database-VM’s kunnen consolideren”, aldus Jeff Wilhelm, de CTO van Envision Technology Advisors. “Onze fail-overtests (het fysiek activeren van een controller) verliep zelfs bij een hoge IO-belasting zonder downtime. Met de T5080 bedraagt de latency nog geen milliseconde bij zeer veeleisende toepassingen, zelfs bij een uiterst hoog capaciteitsverbruik. De functies van SyncVM hebben een bijzonder nuttig en volwassen karakter en de hardware is zoals altijd van onberispelijke kwaliteit. We profiteren daarnaast van alle voordelen van VM-bewuste ICT-opslag, zoals ondersteuning voor uiteenlopende hypervisors, gegarandeerde QoS en real-time analytics.”

De Tintri VMstack Converged Infrastructure is de eerste VM-bewuste stack binnen de branche en biedt organisaties keuzevrijheid qua opslagplatform, hypervisor, ICT-mogelijkheden en netwerkfunctionaliteit. Tintri VMstack Partners bieden een breed scala aan gecertificeerde en geïntegreerde oplossingen voor specifieke gebruiksscenario’s, zoals:

  • Tintri VMstack for Server Virtualization: geoptimaliseerd voor servervirtualisatie op basis van VMware vSphere, Microsoft Hyper-V of Red Hat Enterprise Virtualization, qua schaalomvang geschikt voor veel voorkomende gevirtualiseerde servertoepassingen.
  • Tintri VMstack for VDI: geoptimaliseerd voor VDI, gebaseerd op VMware Horizon waarbij View of Citrix XenDesktop op ondersteunde hypervisor-platforms draaien, qua schaalomvang geschikt voor uiteenlopende gebruikersaantallen en het gelijktijdig gebruik van desktops.
  • Tintri VMstack for Private Cloud: geoptimaliseerd voor private clouds op basis van VMware vRealize Suite of OpenStack en qua schaalomvang geschikt voor grote hoeveelheden dynamische en snel veranderende workloads.