Wow Air failliet: wat gedupeerden moeten weten over compensatie

28 maart 2019
AirHelp

Volgend op het faillisement van WOW Air vandaag, verklaart AirHelp het volgende.

Wow Air heeft zijn activiteiten gestaakt, omdat de onderhandelingen met andere luchtvaartmaatschappijen voor een mogelijke overname zijn stopgezet. Gestrande passagiers kunnen mogelijk hun terugreis veiligstellen, als ze hun ticket geboekt hebben als onderdeel van een pakketdeal. Daarnaast kunnen andere luchtvaartmaatschappijen speciale repatriëringsprijzen aanbieden voor getroffen passagiers.

Passagiers kunnen mogelijk een terugbetaling voor hun vlucht eisen in de volgende omstandigheden:

Bij boeking via een reisbureau of een partner-luchtvaartmaatschappij. Reisbureaus of partner-luchtvaartmaatschappijen kunnen verantwoordelijk zijn, afhankelijk van het feit of vluchten worden gedekt door de reisverzekering, terwijl in het geval van pakketreizen de dekking moet worden gegarandeerd.

Een andere optie voor compensatie is voor passagiers die rechtstreeks bij Wow Air hebben geboekt, maar die de creditcard als betaalmiddel hebben gebruikt. De betaling kan worden tegengehouden voordat deze wordt gecrediteerd aan de luchtvaartmaatschappij. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om gedebiteerde bedragen terug te betalen in geval van faillissement. Voor dit doel moet een document worden verzonden naar de respectieve creditcardmaatschappij die de niet-succesvolle claim van de luchtvaartmaatschappij certificeert.

Helaas kunnen passagiers, die hebben geleden onder een vluchtverstoring die normaalgesproken in aanmerking kwamen voor compensatie, vanwege de insolventie niet langer aanspraak maken op compensatie, tenzij hun vlucht werd uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij.

“Klanten die hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij hebben geboekt, hebben helaas een beperkte kans op terugbetaling van hun kosten en moeten hun vorderingen rechtstreeks richten aan de curator van de luchtvaartmaatschappij”, zegt Andreas Hermansson van AirHelp.

Ga voor meer informatie naar:https://www.airhelp.com