Xirrus levert geavanceerd draadloos netwerk aan Van Nelle Fabriek

14 december 2016
Xirrus

Xirrus levert een geavanceerd draadloos netwerk aan de iconische Van Nelle Fabriek, een Europees industrieel monument en locatie op de Werelderfgoedlijst

Xirrus, leider in geavanceerde, door de cloud ondersteunde draadloze netwerken, maakt bekend dat de iconische Van Nelle Fabriek in Rotterdam een draadloos netwerk van Xirrus heeft geïnstalleerd dat dekking biedt voor al zijn kantoorruimtes en publieke locaties. De in de jaren dertig in gebruik genomen Van Nelle Fabriek maakt deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is opgenomen in het Nederlandse register van historische monumenten. Momenteel biedt het gebouw onderdak aan meer dan 80 ondernemers en bedrijven, waaronder diverse nieuwe media- en ontwerpbureaus.

De Van Nelle Fabriek wordt alom beschouwd als het belangrijkste industriële monument van Nederland en een triomf van Art Deco en modernistisch ontwerp. Het gebouw biedt uiterst chique kantoorlocaties, ondersteund door de beste ICT-systemen en connectiviteit. De Van Nelle Fabriek beslaat meer dan 68.000 vierkante meter, biedt een combinatie van bedrijfsruimte, gedeelde locaties en evenementfaciliteiten en wordt omringd door een landgoed van circa 11 hecare.

De exploitant van de Van Nelle Fabriek koos voor de draadloze technologie van Xirrus voor een breedschalige modernisering van de netwerkinfrastructuur. Na deze opwaardering zullen alle cruciale systemen voor gebouw- en facilitair beheer via het draadloze netwerk worden gebruikt. De bedrijven die in de fabriek kantoor houden krijgen toegang tot een 5 Ghz-netwerk met hoge dichtheid dat voldoet aan de laatste eisen op het gebied van videostreaming, cloud computing en bestandsuitwisseling. Deze activiteiten zijn zelfs mogelijk wanneer het complex onderdak biedt aan drukbezochte congressen of andere grootschalige evenementen.

“Alle bedrijven binnen ons complex hebben snelle en betrouwbare Wi-Fi nodig voor hun bedrijfscontinuïteit. Hier zijn veel organisaties uit de creatieve sector vertegenwoordigd. Zij moeten in staat zijn om video met hoge resolutie en fotomateriaal van HD-kwaliteit te streamen. Verder moeten ze back-ups van hun omvangrijke mediabestanden in de cloud opslaan en bestanden via het internet uitwisselen”, aldus Roger Meertens, de directeur van de Van Nelle Fabriek. “Dankzij het Wi-Fi-netwerk met hoge dichtheid van Xirrus kunnen bedrijven altijd op hun draadloze verbinding vertrouwen, zelfs bij bijzonder intensief netwerkverkeer. De technologie van Xirrus kan bovendien worden aangepast aan onze toekomstige behoeften dankzij softwarematig programmeerbare radio’s. Zo kunnen we ruimte bieden voor toekomstige draadloze standaarden, zonder de noodzaak van kostbare vervangingstrajecten.”

“De Van Nelle Fabriek is een van de vele iconische Europese gebouwen die de netwerktechnologie van Xirrus inzetten om te voorzien in hun draadloze behoeften”, aldus Ramón Hemelrijk, regional sales director bij Xirrus. “Als industrieel monument en locatie op de Werelderfgoedlijst van UNESCO trekt de Van Nelle Fabriek enkele van de meest creatieve en stijlvolle bedrijven aan. Ze komen weliswaar voor de architectuur en de schoonheid van de omringende tuinen, maar blijven jaar na jaar omdat de exploitanten van het gebouw het belang begrijpen van een krachtig ICT-netwerk en stabiele en snelle draadloze verbindingen. We zien uit naar een lange en succesvolle samenwerking met de eigenaars van het gebouw en zullen hen in de voorzienbare toekomst blijven voorzien van de allerlaatste essentiële zakelijke technologie.”