Zerto brengt geavanceerde mogelijkheden voor analyse en databescherming naar back-up- en cloud-omgevingen

2 oktober 2018
Zerto

IT resilience-platform van Zerto doet een beroep op Microsoft Azure Data Box Edge om een snelle en schaalbare hybride cloud-oplossing te bieden voor back-ups op locatie

Zerto, leverancier van oplossingen voor IT resilience, kondigt de introductie aan van Zerto 6.5. Deze release breidt de mogelijkheden van zijn Zerto IT Resilience Platform verder uit. Versie 6.5 versnelt de overstap naar de cloud, voegt back-upmogelijkheden aan het voornoemde platform toe en biedt analysefunctionaliteit die gebruikers meer inzicht bieden in hun cloud-omgevingen. Deze nieuwe functies zijn nauw verweven met het groeiende aanbod van storage-oplossingen in Microsoft Azure. Versie 6.5 maakt databescherming op elke schaal mogelijk en vereenvoudigt en draagt bij aan een snellere migratie van bedrijfsapplicaties.

Zerto 6.5 doet een beroep op de recent geïntroduceerde Microsoft Azure Data Box Edge om een snelle en schaalbare hybride cloud-oplossing te bieden die zijn mogelijkheden voor back-ups op locatie uitbreidt. Dit is mogelijk dankzij integratie met Data Box Edge op basis van standaard opslagprotocollen. De gecombineerde oplossing biedt organisaties snelle toegang tot lokale opslagvoorzieningen en offloading op basis van de onbeperkte opslagcapaciteit in Azure.

“Uit recent onderzoek door IDC en Zerto blijkt dat 90% van alle respondenten van plan is om de komende 12 maanden een beroep te doen op de cloud voor databescherming. Bijna de helft van deze respondenten wil hun back-upoplossing binnen hetzelfde tijdsbestek moderniseren”, zegt Ziv Kedem, de CEO van Zerto. “Hieruit valt af te leiden dat legacy back-upoplossingen onvoldoende aansluiten op de zakelijke en IT resilience-behoeften van organisaties die zich middenin een digitale transformatie bevinden en de cloud volledig willen omarmen. Zerto 6.5 helpt bedrijven om hun IT-omgeving te vereenvoudigen met één platform dat ter vervanging dient van al hun oplossingen voor back-ups, disaster recovery en de migratie van applicaties van en naar de cloud.

Een snellere overstap naar de cloud

Organisaties vragen om de grip en flexibiliteit die nodig zijn voor de integratie van hun cloud-strategie en strategie voor databescherming. Zerto 6.5 bouwt voort op de bestaande ondersteuning voor multi-cloud-omgevingen en hybride cloud-omgevingen door de mogelijkheid om bedrijfsapplicaties te verplaatsen van, naar en tussen diverse clouds en omgevingen op locatie. De nieuwe functies van Zerto 6.5 maken het mogelijk om dit op (kosten)efficiënte wijze gestalte te geven.

Zerto 6.5 biedt diverse functies die de overstap naar de cloud versnellen, zoals:

 • nieuwe opties binnen het Cloud Control Panel
 • verbeterde recovery time objectives (RTO’s) en recovery point objectives (RPO’s)
 • ondersteuning voor Microsoft Azure Premium SSD Managed Disks

De integratie van Zerto met Microsoft Azure Premium SSD Managed Disks maakt het mogelijk om intensieve workloads in Azure te hosten ten behoeve van live en testprocessen op het gebied van fail-over. Zerto legt met ondersteuning voor Azure Premium SSD Managed Disks de basis voor de ondersteuning voor de recent door Microsoft geïntroduceerde Azure Ultra SSD Managed Disks. Deze bieden een latency van minder dan een milliseconde voor bedrijfskritische workloads die traditioneel alleen op locatie worden gehost.

Een krachtige basis voor back-ups

Zerto 6.5 zet de back-upmogelijkheden van het IT Resilience Platform kracht bij met:

 • incrementele back-ups die ervoor zorgen dat er minder data hoeft te worden weggeschreven, het back-upproces minder tijd in beslag neemt en er minder opslagcapaciteit is vereist;
 • scale-out back-up- en herstelmogelijkheden;
 • verbeterde ondersteuning voor herstel op basis van journal-bestanden voor Linux;
 • ondersteuning voor Data Box Edge op basis van standaard opslagprotocollen.

Deze functies bieden organisaties de mogelijkheid om hun legacy back-uptechnologie in te ruilen voor een uitgebreide IT resilience-strategie.

Diepgaande analyses

Organisaties die naar een werkelijk veerkrachtige IT-omgeving streven, moeten hun resultaten voortdurend evalueren om kwaliteit en prestatievermogen te waarborgen. Versie 6.5 voorziet in uitgebreide en intelligente dashboards die diepgaander inzicht bieden. Gebruikers kunnen een 90 dagen lange geschiedenis raadplegen van de status en compliance van beschermde omgevingen die meerdere locaties en clouds omspannen. De rijke analytische content en functionaliteit omvat onder meer:

 • data ten behoeve van de kwartaalrapportage en SLA-compliance;
 • mogelijkheden voor het oplossen van maandelijkse data-afwijkingen;
 • geoptimaliseerde informatievoorziening over virtual machines, waaronder de omvang van journal-bestanden, doorvoersnelheden, IOPS en het WAN;
 • een Cloud Service Provider Client Organizational Filter voor optimaal inzicht bij het opstellen van rapportage aan klanten, met de mogelijkheid om hen toegang te bieden tot automatische real-time analyses.

“Zerto helpt organisaties met de overstap naar Microsoft Azure. Dankzij de ondersteuning voor Azure Premium SSD Managed Disk in Zerto 6.5 kunnen onze gezamenlijke klanten beschikken over opties voor hoogwaardige applicatie-workloads ten behoeve van disaster recovery binnen, en migraties naar Azure”, zegt Tad Brockway, directeur Azure Storage bij Microsoft.