Zerto richt pijlen op de back-up markt met op journals gebaseerde bescherming

28 mei 2018
Zerto

Het IT Resilience Platform van Zerto verenigt oplossingen voor back-up, disaster recovery cloud mobility binnen één gebruiksvriendelijk en schaalbaar platform

Zerto kondigde tijdens zijn jaarlijkse conferentie ZertoCON 2018 zijn IT Resilience Platform aan, waarmee gebruikers veerkrachtige always-on business kunnen bouwen met backup, disaster recovery en cloud mobility samengevoegd in een gebruiksvriendelijk en schaalbaar platform.

Zerto onthulde daarnaast zijn visie op de toekomst van back-ups in de vorm van continue bescherming op basis van journals. Dit belooft de manier waarop organisaties back-ups maken en beheren ingrijpend te veranderen. Voor de realisatie van deze visie kondigt Zerto de introductie aan van Zerto 7, dat met een Elastic Journal en aanvullende functies voor continue bescherming van data zorgt. Het IT Resilience Platform verbetert de beschikbaarheid van data en applicaties, reduceert de complexiteit en komt tegemoet aan de eisen van bedrijven die zakendoen in de moderne digitale economie.

Zerto’s visie op de toekomst van back-ups

Digitale transformatie gaat gepaard met een behoefte aan snelheid, prestatievermogen en de verwachting dat er geen downtime, gegevensverlies of verstoringen optreden. Traditionele back-uptechnologieën kunnen daar echter niet in voorzien, omdat ze te complex zijn en slechts periodieke back-ups bieden. Zerto onthult zijn visie over de toekomst van backup om aan deze specifieke eisen te voldoen en af te stappen van de complexiteit van legacy technologie. De toekomst van back-ups zal zijn gebaseerd op:

  • de inzet van de beste continuous data protection(CDP)-technologie op de markt voor IT resilience.
  • voortdurende bescherming op basis van een nieuw Elastic Journal dat recovery point objectives (RPO’s) biedt van enkele seconden voor omgevingen van elke omvang, voor korte en lange termijn data retentie, wat de noodzaak voor traditionele periodieke back-ups elimineert.
  • nieuwe workflows voor databescherming die het herstel naar elk gewenst tijdstip automatiseren voor data repository’s op locatie of in de cloud. 

Een preview van Zerto 7

Zerto bouwt voort op de expertise op het gebied van continuous data protection door nieuwe mogelijkheden naar zijn IT Resilience Platform te brengen die voor een verandering zorgen van de manier waarop bedrijven back-ups maken en beheren. Belangrijke nieuwe functies in Zerto 7 zijn:

  • Het Elastic Journal, een nieuw concept binnen data protectie, dat fijnmazige journal-technologie voor databescherming combineert met data repository’s voor lange-termijnopslag. Dit resulteert in een continue stroom van herstelpunten met mogelijkheden voor het doorzoeken en herstellen van data, bestanden of VM’s naar elk gewenst tijdstip, van 7 seconden tot 7 jaar terug.
  • Intelligente indexerings- en zoekfunctionaliteit voor zowel data op locatie en in de cloud voor het herstel van data die voor de korte of lange termijn is opgelagen.
  • Data Protection-workflows voor geautomatiseerd herstel van data naar elk gewenst tijdstip voor consistentie tussen repository’s voor korte en lange termijn dataopslag.

Zerto 7 biedt daarnaast incrementele, synthetische en volledige back-ups om de efficiëntie te vergroten en het verbruik van opslagcapaciteit te reduceren. Het platform biedt daarnaast uitbreidingen van de scale-out architectuur en ondersteuning voor nieuwe lokale en cloud repository-targets.

Andere nieuwe mogelijkheden zijn onder meer:

  • Prescriptive Analytics voor het analyseren van prestatiegegevens uit het verleden om processen te kunnen optimaliseren en nieuwe ‘what if’-functionaliteiten die het mogelijk maakt om een antwoord te vinden op de vraag wat er naar alle waarschijnlijkheid zal gebeuren.
  • Een nieuwe gebruikersinterface en sterk vereenvoudigde workflows voor een verbeterde gebruikservaring.

“De IT-gemeenschap snakt naar een effectievere, eenvoudigere en cloud-vriendelijkere benadering van back-ups. Zerto laat zien dat traditionele back-ups niet het antwoord zijn”, zegt Jayme Williams, senior systems engineer bij TenCate. “Zerto’s unieke manier van continue databescherming van Zerto biedt ons het eenvoudige back-up alternatief waarnaar we op zoek waren. De combinatie hiervan met disaster recovery en volledige mobiliteit van data tussen clouds op basis van één en  hetzelfde platform hebben we nergens anders gezien. De technologieën van zowel gevestigde partijen als nieuwe spelers in de back-upmarkt bieden geen effectieve integratie met cloud-omgevingen. En omdat ze slechts beperkte disaster recovery-mogelijkheden bieden voor gevirtualiseerde omgevingen vertegenwoordigen bieden ze niet de integrale oplossing die Zerto tot ons grote genoegen wél biedt.”