PR

Stroomloze PR: tech helpt ons uit de brand

Terwijl ik dit blogje schrijf, vindt er een enorme stroomstoring plaats in Amsterdam en omstreken. Het blijkt nu om een probleem bij Tennet in Diemen te gaan, dus wij zitten heel dichtbij de bron van alle problemen.

Terwijl ik dit blogje schrijf, vindt er een enorme stroomstoring plaats in Amsterdam en omstreken. Het blijkt nu om een probleem bij Tennet in Diemen te gaan, dus wij zitten heel dichtbij de bron van alle problemen.

Hoewel de stroomstoring zorgt voor veel vervelende situaties – vastzitten in trein, lift, metro, of op een winderig en koud station is nou niet bepaald ideaal te noemen –, moet ik toegeven dat ik me minder onthand voel dan verwacht.

Doorwerken met een wifi-hotspot

Mijn collega’s en ik hebben allemaal onze wifi-hotspot aangezet op ons mobieltje en onze laptop met volle batterij erbij gepakt, dus doorwerken kan gewoon. Natuurlijk worden we door alle opwinding over de storing wel afgeleid, maar het is toch fantastisch dat we dankzij de technologie van tegenwoordig alsnog kunnen doorwerken. En dat terwijl je zou denken dat we juist allemaal steeds meer afhankelijk worden van stroom.

Nu maar hopen dat de pinautomaat het doet wanneer we lunch gaan halen en aan het einde van deze spannende dag de treinen weer gewoon rijden…