Acronis biedt early access tot Cyber Protect on-premise om te helpen om de mobiele beroepsbevolking te beschermen

15 juni 2020
Acronis

Acronis maakt vandaag bekend dat zijn cloudaanbod via serviceproviders nu voor iedereen beschikbaar is, als een bèta-versie, om het gemakkelijk op locatie te implementeren. Acronis Cyber Protect, integreert databescherming, cybersecurity en endpointbeheer – om mensen te helpen bij de cruciale behoefte om veilig op afstand te werken. Met deze release kunnen IT-teams de technologie echt uitproberen en de unieke mogelijkheden van de oplossing in al hun IT-systemen integreren om alle data, applicaties en systemen te beveiligen.

Acronis Cyber Protect biedt onder andere geïntegreerde bescherming van applicaties om op afstand te werken. Het blokkeert automatisch kwetsbaarheden van webapplicaties en voorkomt diefstal van sessie-ID’s via online vergaderapplicaties zoals Zoom, WebEx en MS Teams. Dit is een veelgevraagde functie nu veel mensen op afstand werken. De oplossing biedt ook proactieve cyberbescherming. Ransomware- en cryptojacking-aanvallen worden in real-time gestopt met AI-gebaseerde gedrags- en heuristische anti-malware.

“De COVID-19 pandemie vereist dat meer bedrijven dan ooit een beleid adopteren over het werken op afstand”, aldus Acronis CEO Serguei “SB” Beloussov. “Hoewel op afstand werken veel voordelen biedt, kan het waardevolle bedrijfsdata kwetsbaar maken voor cyberaanvallen. Met de uitgebreide toegang tot een bètaversie willen we meer organisaties en individuen helpen om hun data, apparaten en infrastructuur te beschermen”.

Acronis Cyber Protect is VB100 gecertificeerd. De unieke mogelijkheden en integraties hebben onlangs de 2020 New Product Innovation Award for Data Protection van Frost & Sullivan gewonnen. Ook in een IDC-rapport van Phil Goodwin en Robyn Westervelt werd Acronis Cyber Protect genoemd: “één van de meest uitgebreide pogingen om databescherming en cybersecurity te bieden tot nu toe.

” Zij voegden daaraan toe dat “Acronis het potentieel toont om traditionele IT-beveiligingsleveranciers te ‘disrupten’ door geïntegreerde componenten voor back-up/recovery en malwaredetectie en -bescherming te leveren.”

Over Acronis
Acronis zet de standaard voor excellente cyberbeveiliging door middel van innovatieve oplossingen voor back-up, anti-ransomware, disaster recovery, opslag en het synchroniseren en delen van bedrijfsbestanden. Dankzij de bekroonde, AI-gebaseerde actieve beschermingstechnologie, blockchain gebaseerd  gegevensauthenticatie en unieke hybride cloud-infrastructuur, beschermt Acronis alle gegevens in elke omgeving – inclusief fysieke, virtuele, cloud, mobiele workloads en toepassingen – en dit alles tegen lage en voorziene kosten.

Acronis werd in 2003 in Singapore opgericht en vestigde zich in 2008 in Zwitserland. Het bedrijf telt nu meer dan 1.500 medewerkers op 33 locaties in 18 landen. Meer dan 5,5 miljoen consumenten en 500.000 bedrijven, vertrouwen op de oplossingen van Acronis, waaronder 100% van de Fortune 1000-bedrijven. De producten van Acronis zijn in meer dan 30 talen beschikbaar via 50.000 partners en serviceproviders in meer dan 150 landen.