Acronis en Toyota Gazoo Racing WEC Team gaan AI-partnerschap aan

15 mei 2020
Acronis

 Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, gaat een nieuw partnerschap aan met het Toyota Gazoo Racing WEC Team, als Official Artificial Intelligence Partner. Acronis gaat kunstmatige intelligentie en machine learning-oplossingen ontwerpen ter ondersteuning van de prestaties van het team, zowel op als buiten het circuit.

De naam Toyota is synoniem aan motorsport en endurance racing. Het beroemde Japanse merk won eerder het prestigieuze World Endurance Championship (WEC) in 2014 en recent opnieuw in 2018/19. Toyota Gazoo Racing zal de expertise van Acronis op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie gebruiken om grote hoeveelheden racedata te verwerken voor de ontwikkeling van auto’s. Acronis zal ook helpen bij de analyse van de windtunnelgegevens, waardoor aerodynamica-projecten in de line-up van de racewagens van het team worden versneld.

Acronis AI/ML-innovaties worden gerealiseerd door een team AI-deskundigen die zich ook bezighouden met de ontwikkeling van geavanceerde cyberbeveiligingstechnologie om alle workloads te beschermen en cyberaanvallen tegen te houden. Acronis helpt partners en klanten wereldwijd bij de veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en security (SAPAS) van workloads.

“We zijn heel blij met de introductie van Acronis bij Toyota Gazoo Racing in WEC. In de motorsport draait alles om prestaties en de samenwerking met Acronis biedt ons toegang tot AI/ML-oplossingen waarmee het team onze raceauto’s verder kan ontwikkelen. Zo kunnen we onze concurrenten een stap voor blijven. We verheugen ons op een succesvol jaar met Acronis”, aldus Rob Leupen, Managing Director van Toyota Gazoo Racing Europe.
“Onze technologie is ideaal om motorsportteams te helpen bij de beveiliging van hun data, applicaties en systemen in iedere omgeving, op basis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI en ML. We zijn trots op onze status als officiële teampartner van Toyota Gazoo Racing en verheugen ons op een succesvolle samenwerking met het team”, stelt Serguei Beloussov, oprichter en CEO van Acronis.

 Over Acronis
Acronis is toonaangevend op het gebied van cyberbeveiliging – en helpt bij uitdagingen op het gebied van veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en security (SAPAS) met innovatieve back-up, security, disaster recovery en enterprise file sync and share-oplossingen die draaien in hybride cloudomgevingen: op locatie, in de cloud of aan de edge. Versterkt door AI-technologieën en op blockchain gebaseerde gegevensverificatie, beschermt Acronis alle data, applicaties en systemen, in elke omgeving, inclusief fysiek, virtueel, cloud en mobiel.

Met 500.000 zakelijke klanten en een krachtige wereldwijde gemeenschap van voor Acronis API geschikte serviceproviders, resellers en ISV-partners, wordt Acronis vertrouwd door 100 procent van de Fortune 1000-bedrijven en heeft het meer dan 5 miljoen klanten. Met twee hoofdkantoren in Zwitserland en Singapore , kantoren over de hele wereld, partners en klanten in meer dan 150 landen is Acronis een wereldwijde organisatie. Kijk voor meer informatie op acronis.com.
Acronis werkt wereldwijd samen met diverse (motor)sportteams. Ga voor meer informatie naar https://acronis.sport