Acronis erkend als ‘Visionary’ in Gartner 2020 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions

29 juli 2020
Acronis

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, is opgenomen in het Visionary-kwadrant van het Gartner 2020 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions.

Volgens het rapport “dwingen de overstap naar public cloud, grotere zorgen over ransomware en uitdagingen op het gebied van backup en databeheer verantwoordelijken voor infrastructuur en operations tot het herbouwen van hun backup-infrastructuur en het verkennen van alternatieve oplossingen. Het report geeft een analyse van leveranciers van backup en recovery.”

“Acronis heeft de laatste jaren zijn aandacht verschoven van het leveren van back-upoplossingen naar het leveren van oplossingen voor cyberbescherming, een holistische benadering waarin gegevensbeveiliging en cybersecurity worden gecombineerd. Het is bemoedigend dat Gartner ons als ‘visionair’ beoordeelt en we zien dat als een bevestiging van de cruciale onderlinge afhankelijkheid tussen back-up en cybersecurity”, aldus Serguei “SB” Beloussov, oprichter en CEO van Acronis.

Waar de focus van het Gartner 2020 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions-rapport ligt op het datacenter, is voor Acronis het primaire aandachtsgebied altijd de bescherming van edge en endpoint geweest. Beloussov: “We beschikken over de unieke mogelijkheid om cyberbescherming aan te bieden voor het bedrijfsleven, met de focus op edge- en endpointworkloads. Onze nieuwste oplossing, Acronis Cyber Protect, biedt AI-gestuurde antimalwarebeveiliging, kwetsbaarheidsanalyses en patchbeheer, doorlopende gegevensbescherming, filteren van URL’s en snelle, betrouwbare back-up en disaster recovery. En dat alles is te regelen vanaf een eenvoudig te beheren console.” Meer informatie over het Gartner 2020 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions is te vinden op: https://www.gartner.com/document/3987618?ref=solrAll&refval=256789006 (voor Gartner abonnees)

Gartner, “Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions”, Santhosh Rao, Nik Simpson, Michael Hoeck, 20 July 2020

Over Acronis
Acronis combineert gegevensbeveiliging en cyberbescherming en levert daarmee geïntegreerde, geautomatiseerde cyberbescherming als antwoord op de uitdagingen van veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming (SAPAS) van de moderne digitale wereld. Met flexibele implementatiemodellen die voldoen aan de eisen van serviceproviders en IT-professionals biedt Acronis onovertroffen cyberbescherming voor gegevens, toepassingen en systemen met innovatieve oplossingen van de volgende generatie voor antivirus, back-up, noodherstel en eindpuntbeveiligingsbeheer. Met bekroonde anti-malware op basis van AI en gegevensverificatietechnologie op basis van blockchain beschermt Acronis elke omgeving, van cloud tot hybride en on-premises, tegen lage en voorspelbare kosten.

Acronis werd in 2003 opgericht in Singapore en vestigde in 2008 haar hoofdkantoor in Zwitserland. Vandaag telt Acronis meer dan 1.500 werknemers op 33 locaties in 18 landen. De oplossingen van Acronis hebben het vertrouwen van meer dan 5,5 miljoen privégebruikers en 500.000 bedrijven, waaronder 100% van de Fortune 1.000 en de bekendste professionele topsportclubs. De producten van Acronis zijn verkrijgbaar via 50.000 partners en serviceproviders in meer dan 150 landen en in meer dan 40 talen.

Gartner Disclaimer
Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the
highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner’s Research & Advisory organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.