Acronis wordt officiële cyberbeschermingspartner Atlético Madrid

10 juni 2020
Acronis

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, gaat een nieuw partnerschap aan met voetbalclub Atlético Madrid.

Als officiële cyberbeschermingspartner faciliteert Acronis het team in verschillende services en oplossingen om dataverlies te voorkomen en risico’s te beperken, waaronder Backup, Disaster Recovery en File Sync & Share. De beveiliging betreft honderden werkstations, servers en locaties voor cloudopslag.

Atlético Madrid zal Acronis Cyber Protect Cloud gebruiken, dat back-up en herstel, anti-malware en beveiliging en beheer combineert in één console. De oplossingen van Acronis zijn gebaseerd op de vijf vectoren van cyberbescherming: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming (SAPAS). Daarmee wordt zowel bescherming van als eenvoudige toegang tot data gegarandeerd. Ook kan Atlético de Madrid ervan op aan dat hun data fraudebestendig en legitiem is. Naast het leveren van oplossingen voor cyberbescherming zal Acronis gezamenlijke projecten uitvoeren met Atlético Madrid.

René Abril, Technology and Digital Development Director van Atlético Madrid, denkt dat het partnerschap de club naar een hoger niveau zal tillen: “Sport, en zeker voetbal, is de afgelopen jaren sterk afhankelijk van technologische vooruitgang. De clubs doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de ervaring in de stadions ook wordt ondersteund door connectiviteit, met inachtneming van de leidende rol van sport. We hebben een nieuw stadion waar sensoren en data de pijlers zijn van ons transformatieplan. Acronis biedt ons de zekerheid dat onze data beschermd is tegen dreigingen.”

Mathijs Theunissen, Strategic Partner Manager bij Acronis: “Data is cruciaal voor elk modern sportteam. We zijn er trots op dat we de mogelijkheid hebben om Atlético Madrid te helpen om hun data te beschermen én te analyseren.” Hij stelt daarbij dat SAPAS en synergie belangrijke concepten zijn in de moderne cyberbeveiliging: “Als je één oplossing hebt voor anti-malware, één voor back-up, enzovoort, krijg je een lappendeken van beschermingstools. Dit leidt tot gaten in de verdediging van elke organisatie, zelfs als elke oplossing afzonderlijk krachtig is. De gecentraliseerde, uniforme aanpak van Acronis elimineert niet alleen deze kwetsbaarheden, maar maakt het ook gemakkelijker dan ooit om gegevens te beschermen, doordat alles via één enkele console wordt beheerd.”

Over Acronis
Acronis zet de standaard voor excellente cyberbeveiliging door middel van innovatieve oplossingen voor back-up, anti-ransomware, disaster recovery, opslag en het synchroniseren en delen van bedrijfsbestanden. Dankzij de bekroonde, AI-gebaseerde actieve beschermingstechnologie, blockchain gebaseerd  gegevensauthenticatie en unieke hybride cloud-infrastructuur, beschermt Acronis alle gegevens in elke omgeving – inclusief fysieke, virtuele, cloud, mobiele workloads en toepassingen – en dit alles tegen lage en voorziene kosten.

Acronis werd in 2003 in Singapore opgericht en vestigde zich in 2008 in Zwitserland. Het bedrijf telt nu meer dan 1.500 medewerkers op 33 locaties in 18 landen. Meer dan 5,5 miljoen consumenten en 500.000 bedrijven, vertrouwen op de oplossingen van Acronis, waaronder 100% van de Fortune 1000-bedrijven. De producten van Acronis zijn in meer dan 30 talen beschikbaar via 50.000 partners en serviceproviders in meer dan 150 landen.

Meer informatie over de partnerschappen van Acronis in de sportsector is te vinden op https://acronis.sport