AFC Ajax kiest Acronis als officiële cyberbeschermingspartner

16 juni 2020
Acronis

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, en AFC Ajax, hebben een meerjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten. Als officiële cyberbeschermingspartner van AFC Ajax gaat Acronis een zichtbare en tastbare rol spelen bij de Ajax Jeugdopleiding op Sportpark De Toekomst en in de Johan Cruijff ArenA.

Acronis gaat AFC Ajax voorzien van de nieuwste cyberbeschermingsoplossingen voor het optimaliseren van data workflows, die het team moeten helpen de prestaties te verbeteren, zowel op als naast het veld.

Menno Geelen, commercieel directeur AFC Ajax: “Acronis is wereldwijd marktleider en een technologiebedrijf dat technologie en content gaat leveren om onze groei-ambitie te ondersteunen. We gaan tevens gebruikmaken van hun cyberbeschermingsoplossingen en kunstmatige intelligentie op ons trainingscomplex De Toekomst en zullen hen prominent gaan zien als nieuwe shirtsponsor voor de jeugd van Ajax. Een partner waarvan we daarom met het volste vertrouwen kunnen zeggen: voor de toekomst.”

Edwin van der Sar, algemeen directeur AFC Ajax vult aan: “Data en innovatie worden steeds belangrijker, voor ons als voetbalclub en als organisatie. Privacy en databeveiliging zijn daarom net zo cruciaal. Met Acronis hebben we een betrouwbare en deskundige partner die onze data opslaat, toegankelijk maakt en beveiligt. Ze doen dit voor De Toekomst – de bakermat van onze club waar veel data verzameld en verwerkt wordt, maar ook in de Johan Cruijff ArenA en bij onze voetbalgerelateerde en bedrijfsactiviteiten elders in de wereld. Acronis’ expertise in kunstmatige intelligentie en machine learning-technologie zal onze bedrijfsvoering verder optimaliseren.”

Wat de oplossingen van Acronis zo uniek maakt, is dat ze ontwikkeld zijn op basis van de vijf vectoren van cyberbescherming: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming (SAPAS). Dit zorgt ervoor dat de data die wordt beschermd en beheerd door de oplossingen van Acronis niet alleen veilig en authentiek zijn, maar ook makkelijk toegankelijk, waardoor de dagelijkse operationele activiteiten van een organisatie niet onderbroken worden.

De AI/ ML-projecten gaan de club helpen de beschikbare data te verwerken ten behoeve van voetbaltechnische en zakelijke beslissingen. Acronis is sterk betrokken bij AI/ML R&D en zal op een later tijdstip samen met AFC Ajax meer informatie naar buiten brengen over het project. Nu steeds meer mensen door de coronacrisis thuiswerken, is cyberbescherming een nog grotere zorg voor veel organisaties, vanwege het grote aantal medewerkers dat met onbeveiligde netwerken of systemen werkt.  Acronis biedt ook ondersteuning voor deze systemen, met oplossingen zoals Acronis Cyber Protect, dat opslaglocaties en nog veel meer beschermt met back-up en herstel, anti-malware en beveiliging en beheer. De alles-in-één-oplossing Acronis Cyber Protect maakt het makkelijk om alle aspecten van de cyberbescherming te beheren en maakt het tevens mogelijk om workloads op afstand te beheren.

Jan-Jaap Jager, bestuursadviseur en Senior Vice President bij Acronis: “We geloven in het belang van technologische samenwerkingsverbanden met sportteams. Ajax loopt voorop als het gaat om het verzamelen van data. We zullen deze data samen analyseren, zodat zij strategische sportieve en commerciële beslissingen kunnen nemen die de prestaties van de teams en de gehele organisatie ten goede komen. We zijn daarom trots dat we een samenwerking op het gebied van cyberbeschermingstechnologie aangaan met Ajax en hen kunnen helpen CyberFit te worden. De mogelijkheid om Ajax te laten zien wat wij kunnen en dit met hun zakelijke netwerk te delen via Ajax, maakt deze samenwerking ideaal voor ons.”

Over Acronis
Acronis zet de standaard voor excellente cyberbeveiliging door middel van innovatieve oplossingen voor back-up, anti-ransomware, disaster recovery, opslag en het synchroniseren en delen van bedrijfsbestanden. Dankzij de bekroonde, AI-gebaseerde actieve beschermingstechnologie, blockchain gebaseerd  gegevensauthenticatie en unieke hybride cloud-infrastructuur, beschermt Acronis alle gegevens in elke omgeving – inclusief fysieke, virtuele, cloud, mobiele workloads en toepassingen – en dit alles tegen lage en voorziene kosten.

Acronis werd in 2003 in Singapore opgericht en vestigde zich in 2008 in Zwitserland. Het bedrijf telt nu meer dan 1.500 medewerkers op 33 locaties in 18 landen. Meer dan 5,5 miljoen consumenten en 500.000 bedrijven, vertrouwen op de oplossingen van Acronis, waaronder 100% van de Fortune 1000-bedrijven. De producten van Acronis zijn in meer dan 30 talen beschikbaar via 50.000 partners en serviceproviders in meer dan 150 landen. Meer informatie over de partnerschappen van Acronis in de sportsector is te vinden op https://acronis.sport

Over Ajax
AFC Ajax is opgericht op 18 maart 1900 en is een van de grootste en meest besproken clubs in het Europese voetbal. Ajax werd voor het eerst Nederlands kampioen in 1918. Vanaf dat moment stond de club altijd bovenaan of vlakbij de top van de Nederlands ranglijst. Het was Jack Reynolds met zijn revolutionaire trainingsmethoden die de basis heeft gelegd voor wat nu het wereldberoemde jeugdopleidingsprogramma van Ajax is geworden. De historische eindoverwinning in 1918 was de eerste van een duizelingwekkende reeks van 34 nationale titels voor de Amsterdamse club.

Ajax mocht in 1961 voor het eerst proeven van voetbal op Europees niveau, toen het de eerste Nederlandse club werd die deelnam aan de Europacup I. Succes op Europees niveau lag in het verschiet toen de club in 1969 de Europacupfinale bereikte, die uiteindelijk in 1971 voor het eerst werd gewonnen. Na die magische zege in 1971 won Ajax drie opeenvolgende Europacupfinales. In 1972, onder aanvoering van de wereldberoemde Johan Cruijff, speelde de club een van zijn beste seizoenen als profvoetbalteam door de landstitel, de Nederlandse beker, de Europacup en de wereldbeker voor clubteams te winnen. Dit succes werd in 1995 nog eens onderstreept door een spannend seizoen waarin Ajax opnieuw Europees en wereldkampioen werd.

In 1934 verhuisde Ajax naar ‘De Meer’, het nieuwe stadion waar legendes geboren zouden worden. Op De Meer heeft Ajax zijn wereldberoemde jeugdopleiding ontwikkeld en enkele van ’s werelds beste voetballers opgeleid, met een filosofie die nog belangrijker is geworden voor het huidige succes. Ajax verliet het stadion De Meer uiteindelijk één jaar nadat het de Champions League had gewonnen. De club verhuisde naar de veel grotere Amsterdam ArenA, die inmiddels is omgedoopt tot Johan Cruijff ArenA. Vanaf dat moment is dit stadion de thuisbasis van Ajax. Ook de wereldberoemde jeugdopleiding van Ajax kreeg een nieuw onderkomen. De opleiding verhuisde van Voorland naar De Toekomst, een complex op een steenworp afstand van de Amsterdam ArenA. Daar werken de spelers van de toekomst van Ajax hard aan hun sportieve carrière.