Colt Technology Services breidt cloud-diensten uit met Oracle FastConnect

14 februari 2020
Colt

Colt biedt bedrijven overal ter wereld snelle on demand verbindingen met Oracle Cloud

 Colt Technology Services, vooraanstaand aanbieder van flexibele connectiviteitsoplossingen met hoge bandbreedte en lid van het Oracle PartnerNetwork (OPN) op Gold-niveau, biedt dedicated, private en on demand verbindingen met Oracle Cloud via Oracle Cloud Infrastructure FastConnect.

Het Colt IQ Network is een intelligent, voor 100 Gbps geoptimaliseerd netwerk met vertakkingen naar datacenters en interconnects wereldwijd. Dankzij de intensieve samenwerking tussen Colt en Oracle kunnen bedrijven profiteren van uiterst snelle en veilige on demand connectiviteit tussen hun bedrijfslocaties en Oracle Cloud.
Oracle Cloud Infrastructure FastConnect voorziet in dedicated connectiviteit met Oracle Cloud Infrastructure en andere Oracle Cloud-oplossingen. De dienst biedt bedrijven een eenvoudige, flexibele en kostenefficiënte manier om verbindingen met hoge bandbreedte en lage latency met Oracle Cloud af te nemen. Dankzij de dedicated connectiviteit komt een betrouwbaarder en consistentere netwerkervaring tot stand ten opzichte van verbindingen die gebruikmaken van het publieke internet.

Colt on Demand for Oracle Cloud Infrastructure geeft organisaties de mogelijkheid om zelf in een paar minuten veilige ‘highbandwith’-verbindingen met Oracle Cloud Infrastructure- regio’sregio’s in te richten. Gebruikers kunnen de bandbreedte daarbij in vrijwel realtime opvoeren of reduceren. De dienst kan worden beheerd via een online klantenportal en afgenomen worden op basis van verbruik.
Colt en Oracle kondigden in oktober 2018 de start van hun samenwerking aan. Door de intensivering hiervan kunnen klanten van Oracle nu wereldwijd profiteren van betrouwbare toegang met hoge bandbreedte tot hun data en applicaties in Oracle Cloud via het Colt IQ Network.

Keri Gilder, : “De komende jaren wordt de verschuiving zichtbaar bij bedrijven die steeds meer bedrijfskritische applicaties in de cloud onderbrengen. Om een werkelijk sucesvolle overstap naar de cloud te waarborgen heb je een netwerk nodig dat op dezelfde manier als de cloud reageert: flexibel en intuïtief.

“Via onze intensieve samenwerking met Oracle combineren we het beste netwerk in zijn soort combineren met een van de beste cloud-platformen. Bedrijven gaan het nieuwe decennium zo optimaal voorbereid in, klaar om volop digitaal te transformeren en te groeien.”, aldus Gilder.

“Bedrijven hebben voor hun meest veeleisende workloads en applicaties behoefte aan naadloze en veilige verbindingen met Oracle Cloud vanuit hun datacenters en netwerken”, zegt Vinay Kumar, vice president Product Management bij de divisie Oracle Cloud Infrastructure. “Bedrijven die gebruikmaken van latencygevoelige applicaties, big data en high-performance computing (HPC) kunnen dankzij de uitgebreide samenwerking tussen Colt en Oracle optimaal van de cloud-omgeving profiteren. Door gebruik te maken van de uiterst veilige Generation 2 Cloud van Oracle via een dedicated private verbinding, die vooraf is geconfigureerd bij Colt, kunnen grootzakelijke bedrijven rekenen op het prestatievermogen, de compatibiliteit en de beveiliging die nodig zijn om hun meest veeleisende workloads in de cloud te hosten en die op eenvoudige wijze te verbinden met de workloads die ze in hun eigen datacenters aanhouden.”

Oracle Cloud is speciaal ontwikkeld en geoptimaliseerd om bedrijven in staat te stellen om hun meest veeleisende workloads op veilige wijze te hosten. Met een unieke architectuur en verschillende mogelijkheden voorziet Oracle Cloud in ongeëvenaarde beveiliging, prestaties en kostenbesparingen. De Generation 2 Cloud van Oracle is de enige locatie waar Oracle Autonomous Database, de eerste en enige zelfsturende database op de markt, kan draaien. Oracle Cloud omvat een uitgebreid aanbod van cloud computing-oplossingen voor de ontwikkeling van applicaties tot bedrijfsanalyses, gegevensbeheer, integratie, cybersecurity, artificial intelligence (AI), blockchain en diverse andere toepassingen.