Colt versterkt het Colt IQ Network in strategische metropolen Den Haag, Rotterdam en Antwerpen

18 juni 2020
Colt

Colt Technology Services heeft het  Colt IQ Network uitgebreid naar Den Haag en Rotterdam. Dit sluit aan op het streven om te voorzien in de huidige en toekomstige netwerkbehoeften van Nederlandse bedrijven en multinationals. Deze forse netwerkinvestering biedt hen toegang tot connectiviteitsdiensten met snelheden tot boven de 100 Gbps.  Bedrijven en multinationals kunnen daarnaast een beroep doen op het complete dienstenaanbod van Colt, inclusief SDN-diensten zoals Colt on Demand Services. Het Colt IQ Network vertegenwoordigt de perfecte basis voor 5G- connectiviteit en edge computing.

Colt heeft de reikwijdte en dichtheid van het Colt IQ Network vergroot in de metropolen Rotterdam, ook wel bekend als de poort naar Europa, en Den Haag, het centrum van de bedrijvige regio Haaglanden. De bestaande Colt nodes zijn uitgebreid met een optische en packetinfrastructuur en Colt verbindt nu belangrijke datacenters in Den Haag en Rotterdam. Het netwerk biedt daarmee dekking voor de belangrijkste cloud-aggregatiepunten in Nederland.

Met de uitbreiding van het Colt IQ Network in de Nederlandse steden met de sterkste concentratie van digitale ecosystemen kan Colt effectiever voorzien in de connectiviteitsbehoeften van lokale bedrijven en multinationals. De verbeterde connectiviteit in deze regio biedt hen toegang tot flexibele, on demand connectiviteit met hoge bandbreedte en voegt diverse robuuste netwerkroutes toe aan dit strategische deel van Europa. Het Colt IQ Network verbindt momenteel de belangrijkste zakelijke centra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Dit omvat meer dan 29.000 gebouwen en ruim 900 datacenters.

Colt heeft de afgelopen drie jaar fors geïnvesteerd in de uitbreiding van het Colt IQ Network als antwoord op de toenemende vraag naar meer capaciteit. Met deze uitbreiding komen alle mogelijkheden van het Colt IQ Network beschikbaar voor organisaties in de Benelux en Frankfurt. Dit biedt nieuwe kansen voor bedrijven die actief zijn in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Omar Maalikoum, head of sales Netherlands bij Colt Technology Services: “De vraag naar onze netwerkdiensten is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het veranderende landschap vraagt van ons dat we flexibeler worden, onze time-to-market verkorten en innovaties sneller dan ooit aan onze klanten kunnen aanbieden. De Benelux is een strategische markt voor Colt. We breiden hier onze aanwezigheid uit om in Nederland gevestigde bedrijven toegang te bieden tot flexibele on demand netwerk- en communicatiediensten met hoge bandbreedte waarmee ze hun onderneming kunnen laten groeien.”

“Er blijft sprake van een sterke toestroom van aanvragen over alle markten en klantsegmenten. We zetten ons expansieprogramma kracht bij om aan deze vraag tegemoet te komen. Deze netwerkuitbreiding verbindt Rotterdam, de grootste haven van Europa, met Den Haag, een belangrijk zakelijk zenuwcentrum. Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke versterking van onze Nederlandse aanwezigheid”, aldus Maalikoum.
Het Colt IQ Network is sinds vandaag actief  in Antwerpen, Den Haag en Rotterdam.

Over Colt
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren.
Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 900 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 29.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.
Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen, als fundament voor het succes van haar klanten. De high-performance en high-bandwidth oplossingen worden ontwikkeld vanuit Colt’s missie om het meest klantgerichte bedrijf in de sector te zijn. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in de sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.net.