IGEL sluit topjaar af met benoeming Jed Ayres tot CEO

4 februari 2020
IGEL

Ayres speelde sleutelrol bij IGEL-transformatie tot ‘software first’-onderneming

IGEL, de leverancier van een geavanceerd OS voor cloud-gebaseerde werkomgevingen, maakt vandaag bekend dat het in 2019 recordresultaten heeft geboekt. Dit was te danken aan het voortdurende, snelle expansietempo en de succesvolle verkoop van softwarelicenties. In het boekjaar eindigend op 31 december 2019 realiseerde IGEL op softwaregebied een omzetgroei van ruim 200% ten opzichte van het voorgaande jaar. Wereldwijd wist het een omzetgroei van 35% te boeken, mede dankzij het groeiende netwerk van channel partners.

“IGEL streeft naar een wereld waarin mensen kunnen werken waar en wanneer ze dat maar willen, met volledige toegang tot de applicaties en data die ze nodig hebben”, zegt IGEL-oprichter en bestuurslid Heiko Gloge. “De snelle opmars van IGEL laat zien dat we succesvol zijn ingesprongen op het ideale samenspel van kansen in de markt voor eindgebruikersautomatisering en cloud-gebaseerde werkomgevingen. Het is geweldig om te zien wat voor een transformatie IGEL heeft doorgemaakt. Met het bereiken van een leidende positie in deze markten zijn we een fantastisch groeitraject ingeslagen.”

Veel bedrijven verplaatsen hun Windows-omgevingen van lokale hardware naar het datacenter. Eindgebruikers wordt daarbij veilig toegang geboden tot hun Windows-bureaublad via Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-oplossingen van leveranciers als Citrix en VMware. Andere organisaties doen weer een beroep op werkomgevingen in de cloud. Daarvoor maken ze gebruik van de Desktop-as-a-Service (DaaS)-oplossingen van AWS (waaronder Amazon WorkSpaces) en Windows Virtual Desktop (WVD) van Microsoft. IGEL kan een spilfunctie bij deze verschuiving vervullen, omdat het over de juiste technologie op het juiste moment beschikt. Het kan bovendien een geavanceerd OS aanbieden dat bijdraagt aan intuitieve, intelligente en veilige werkomgevingen in de cloud die minder kosten met zich meebrengen en makkelijker te beheren zijn.

Na het behalen van deze topprestaties luidt IGEL het nieuwe jaar in met de benoeming van de huidige adjunct-CEO Jed Ayres tot wereldwijde CEO. Ayres vervulde in 2016 een sleutelrol in de transitie van IGEL van een hardwaregericht bedrijf naar een ‘software first’-onderneming. Hij gaat leiding geven aan het ervaren managementteam van IGEL, terwijl het met ’s werelds meest vooraanstaande cloud providers samenwerkt aan een transformatie in eindgebruikersautomatisering. Daarmee draagt het bij aan een drastische vereenvoudiging en krachtiger beveiliging van de aanlevering van applicaties en data vanuit de cloud. Heiko Gloge blijft betrokken bij IGEL als aandeelhouder en lid van de raad van bestuur.

“Het is een eer om aan het roer te staan van een innovatieve onderneming met zoveel gepassioneerde en getalenteerde mensen”, zegt Ayres. “Ons gezamenlijk doel is om een duidelijke stempel te drukken op de ontwikkeling en toekomst van werken, zodat mensen hun werk naadloos kunnen laten aansluiten op hun persoonlijke levensstijl.”

Meer informatie op de visie van IGEL en zijn geavanceerde OS voor cloud-gebaseerde werkomgevingen is te vinden op https://www.igel.com/company/vision/.