Juniper Networks breidt beveiligingsaanbod uit met inspectie van versleuteld verkeer voor Juniper Advanced Threat Prevention en SecIntel voor Mist Wireless 

4 maart 2020
Juniper Networks

Juniper draagt bij aan een bedreigingsbewust netwerk door meer verkeer in meer onderdelen van het netwerk te beveiligen 

Juniper Networks (NYSE: JNPR), leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, voegt inspectie van versleuteld verkeer als functie toe aan de Juniper Advanced Threat Prevention (ATP) cloud en aan de firewalls uit de SRX-serie.

Het integreert daarnaast het beveiligingsraamwerk Juniper Networks Security Intelligence (SecIntel) met het draadloze netwerkplatform van dochteronderneming Mist. Met deze toevoegingen aan Juniper Connected Security biedt Juniper organisaties integrale mogelijkheden voor het beveiligen van versleuteld en onversleuteld verkeer binnen alle delen van hun netwerk van toegangsnetwerken en campusnetwerken tot WAN’s en datacenternetwerken.

Inspectie van versleuteld verkeer is een nieuwe functie binnen Juniper ATP Cloud en firewalls uit de SRX-reeks. Dit maakt het mogelijk om kwaadaardig botnetverkeer te detecteren dat via encryptie onopgemerkt probeert te blijven. Deze functie biedt organisaties verbeterd overzicht en meer grip op beleidsregels voor versleuteld verkeer, zonder de noodzaak van bronintensieve ontsleuteling van SSL-verkeer. Organisaties die gebruikmaken van de SRX-firewalls van Juniper hebben geen aanvullende hardware nodig voor de configuratie en het beheer van de inspectiefunctie en hoeven al evenmin netwerkwijzigingen door te voeren.

Door het gebruik van Transport Layer Security 1.3 dreigt het ontsleutelen van dataverkeer in rap tempo een technisch probleem te worden. Traditionele tools voor informatiebeveiliging zijn niet in staat om snel cyberbedreigingen te identificeren die zich in versleuteld verkeer ophouden. De nieuwe functie van Juniper zorgt voor relevante inspectie met detectie van patronen in het dataverkeer. In combinatie met technologieën zoals SecIntel kunnen organisaties een gelaagde beveiligingsaanpak hanteren. Die helpt met het beheren en terugdringen van cyberrisico’s. 

De toevoeging van SecIntel aan Mist vertegenwoordigt een belangrijke stap op weg naar volledige integratie van draadloze toegang met de Juniper Connected Security-strategie. Gebruikers van het draadloze netwerkplatform Mist ontvangen nu meldingen van cyberbedreigingen die door de firewalls uit de Juniper SRX-serie en ATP Cloud worden gedetecteerd. Beheerders kunnen daarmee snel beveiligingsrisico’s evalueren wanneer gebruikers en apparaten een verbinding met draadloze netwerken maken. Waar nodig kunnen ze passende maatregelen treffen via de cloud of API’s van Mist, bijvoorbeeld door bestanden in quarantaine te zetten of beveiligingsregels toe te passen.

Met deze integratie wordt een nieuwe beschermingslaag toegevoegd aan de reeds robuuste beveiligingsmechanismen van Mist. Dit sluit aan op de visie van Juniper om bedreigingsbewuste netwerken in te richten die gebruikmaken van AI om te zorgen voor fijnmaziger beveiliging, lagere operationele kosten en geoptimaliseerde gebruikservaringen.

Samantha Madrid, vice president Security Business & Strategy bij Juniper Networks, vertelt: “Voor optimale resultaten moeten we de bestaande netwerkinfrastructuur bij klanten gebruiken om een bedreigingsbewust netwerk te creëren. Ik ben er trots op om bekend te maken dat Juniper Connected Security nog intelligentere netwerkbeveiliging biedt dankzij detectie van cyberbedreigingen in versleuteld verkeer en de integratie van SecIntel met Mist. We bouwen hiermee voort op onze Connected Security-strategie. Op basis hiervan breidden we in 2019 de mogelijkheden van SecIntel uit naar onze routers uit de MX-serie en switches uit de QFX- en EX-serie. Dit maakt het mogelijk om gebruikers, applicaties en onderdelen van de infrastructuur te beschermen op alle verbindingspunten in het netwerk.”

Met deze verbeteringen voorziet Juniper Connected Security organisaties van tools die hen in staat stellen om zich te beschermen tegen de laatste geavanceerde cyberbedreigingen, taken op het gebied van informatiebeveiliging te automatiseren en meerdere beveiligingsmechanismen te combineren voor een oplossing die meer is dan de som van haar delen.

Juniper Networks zal demo’s verzorgen van SecIntel voor Mist en andere oplossingen uit de Juniper Connected Security-reeks op stand 6161 in de North Hall tijdens de RSA Conference 2020 in San Francisco. Dit evenement vindt plaats van 24 t/m 27 februari 2020.

Aanvullende informatie