Leaseweb Global, wereldwijd IaaS (Infrastructure as a Service) provider, plaatst servers met 2nd Generation AMD EPYC Processors in datacenters

11 maart 2020
LeaseWeb

Leaseweb Global, een gerenommeerde leverancier van hosting- en clouddiensten, heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn serveraanbod heeft uitgebreid met servers voorzien van 2nd Gen AMD EPYCTM Processors. De servers zijn vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar en met de aankondiging is Leaseweb officieel één van de eerste Managed Service Providers die deze nieuwe processor aanbiedt.

Als toevoeging aan de gehoste infrastructuur van Leaseweb zetten de nieuwe servers met de 2nd Gen AMD EPYC Processor een hoge standaard als het gaat om rekenkracht, architectuur en agility. Op dit moment houden de processors 140 wereldrecords en leveren ze meer dan een verdubbeling van de prestaties van de vorige generatie[i]. De 2nd Gen EPYC Processors ondersteunen tot 64 Zen 2 cores en 128 threads per socket, ze werken met PCIe® 4 en zijn voorzien van geavanceerde beveiligingsfuncties om gegevens en systemen te beschermen.

Als nieuwste en meest krachtige servers in de gehoste infrastructuur van Leaseweb zullen de servers met 2nd Gen AMD EPYC Processors een belangrijke rol spelen voor de levering van schaalbare, efficiënte en gebruiksvriendelijke infrastructuur voor hybride cloud omgevingen. Dit is essentieel om te kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige vraag vanuit de markt. Uit onderzoek van Leaseweb blijkt dat 61,4% van de bedrijven ervan uitgaat dat hun toekomstige infrastructuur gebaseerd zal zijn op een hybride of private cloud. 75,9% van de respondenten let bij de keuze voor een IaaS-provider voor hun hosting vooral op schaalbaarheid, snelheid, gebruiksvriendelijkheid en kosten.

Mathijs Heikamp, Team Lead Productmanagement bij Leaseweb: “Bij Leaseweb zijn we er trots op dat we niet alleen de meest recent bewezen technologie leveren, maar ook strategisch advies waar onze klanten op vertrouwen. Bovendien zijn we er trots op klanten te kunnen ondersteunen, ongeacht hun levenscyclus, en hun de juiste oplossingen kunnen bieden voor hun huidige en toekomstige behoeften. Door de rekenkracht van de 2nd Gen AMD EPYC Processor toe te voegen aan ons servers, kunnen we ons aanbod verbreden en verdiepen, zodat we nog beter kunnen inspelen op de unieke behoeften van iedere klant. Dit is de meest recente manier waarop Leaseweb klanten toegang geeft tot een wereldwijd netwerk van datacenters en hen in staat stelt optimaal te profiteren van de beste hybride cloudtechnologie. ”

De servers met 2nd Gen AMD EPYC Processors zijn in onze top-tier datacenters met ISO-certificering geplaatst, op strategische locaties over de hele wereld. Zo garanderen we onze klanten eersteklas toegang tot Europa, de Verenigde Staten, Azië en Oceanië. Ieder datacenter gebruikt de meest recente technologie voor betrouwbare performance, beschikbaarheid en beveiliging tegen cybercrime en compliance met de essentiële globale richtlijnen voor gegevensopslag.

“Cloud en Enterprise klanten zijn ze op zoek naar extra rekenkracht voor het verwerken van hun steeds complexere workloads”, vertelt Roger Benson, Senior Director, Commercial Sales EMEA van AMD. “Met de 2nd Gen AMD EPYC Processors geeft Leaseweb zijn klanten toegang tot extreem krachtige processors die uitstekend presteren bij verschillende workloads.”
Klanten kunnen gebruik maken van de servers met 2nd Gen AMD EPYC Processors via het schaalbare businessmodel van Leaseweb, waarbij passende technologie geleverd wordt tegen de beste prijs. Dit is een overtuigende combinatie met uitstekende meerwaarde en met het betrouwbare advies en de expertise van Leaseweb kunnen bedrijven zo de juiste infrastructuur kiezen voor hun specifieke behoeften. De benadering van Leaseweb garandeert ook de impact van eventuele downtime minimaal is voor klanten en dat ze applicaties kunnen schalen als de vraag verandert. Bovendien krijgen ze de server die het beste aansluit bij de performance die ze nodig hebben.

Wilt u weten wat Leaseweb Global en de servers met 2nd Gen AMD EPYC Processors kunnen doen voor uw bedrijf, ga dan naar: https://www.leaseweb.com/dedicated-servers/amd-server#products.