Leaseweb UK opent een datacenter in Slough om zijn aanwezigheid in Groot-Brittannië te versterken

4 juni 2020
LeaseWeb

Leaseweb UK, een toonaangevend bedrijf voor hosting en clouddiensten, maakt vandaag de officiële opening bekend van een nieuw datacenter in Slough, Berkshire, waarmee het zijn aanbod in het Verenigd Koninkrijk versterkt. Leaseweb biedt momenteel een capaciteit van 200 KW en zal zowel nieuwe als bestaande klanten bedienen die zijn gehost in de datacenters LON-11 en LON-12 in het hart van de Britse hoofdstad.

De nieuwe vestiging is het derde datacenter van Leaseweb in het Verenigd Koninkrijk. Deze is tot stand gekomen in samenwerking met Iron Mountain Incorporated (NYSE:IRM), de dienstverlener voor opslag en informatiebeheer die in 2018 tekende voor de overname van EvoSwitch, het zusterbedrijf van Leaseweb. Met deze aansluiting, op een belangrijke connectiviteitshub niet ver van Londen, kan Leaseweb UK aantrekkelijk geprijsde colocatie-diensten aanbieden aan meer klanten. Ook kan het zijn aanbod voor herstel bij rampen (Disaster Recovery as a Service, DRaaS) aan bestaande klanten uitbreiden, inclusief voor TOPdesk, de softwarespecialist voor servicebeheer.

Een groeiend aantal bedrijven kiest voor datagestuurde strategieën om meer bedrijfswaarde te creëren, wat heeft geleid tot een toenemende vraag naar ‘as-a-service’ diensten zoals die van Leaseweb UK. Gartner heeft voorspeld dat “80% van de bedrijven in 2025 volledig overstapt van datacenters on-premises” en kiest voor colocatie en hosting in de cloud.

Eltjo Hofstee, Managing Director van Leaseweb UK: “De expertise van Leaseweb op dit vlak geeft ons een uitstekende positie om te profiteren van deze trend. We kunnen bedrijven helpen om hun workloads te verdelen op basis van hun behoeften, als servicepartner voor colocatie, dedicated servers of een hybride cloud. Met deze nieuwe locatie in Slough kunnen we gebruikmaken van één van de grootste connectiviteitshubs buiten Londen, zodat we nog beter kunnen inspelen op deze vraag.”

Naast het nieuwe datacenter in Slough heeft Leaseweb ook datacenters in Londen, Amsterdam, Frankfurt, Washington DC, New York, Atlanta, Chicago, Phoenix, Los Angeles, San Francisco, Seattle, Dallas, Miami, Singapore, Hong Kong en Sydney.

Over Leaseweb
Leaseweb is een toonaangevende leverancier van Infrastructure as a Service (IaaS) met een wereldwijd klantenportfolio van 18.000 bedrijven van MKB tot enterprise-formaat. Het dienstenpakket omvat onder andere Public CloudPrivate CloudDedicated ServersColocationContent Delivery Network en Cyber Security Services, met uitzonderlijke klantenservice en technische ondersteuning. Leaseweb beheert meer dan 80.000 servers en levert al sinds 1997 infrastructuur voor cruciale websites, internetapplicaties, e-mailservers, beveiliging en opslagdiensten. Leaseweb beheert 20 datacenters in Europa, Azië, Australië en de Noord-Amerika, die allemaal worden ondersteund door een superieur wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van 10 Tbps. Leaseweb biedt zijn diensten aan via diverse bedrijven: Leaseweb Netherlands B.V. (“Leaseweb Netherlands”), Leaseweb USA, Inc. (“Leaseweb USA”), Leaseweb Asia Pacific PTE. LTD (“Leaseweb Asia”), Leaseweb CDN B.V. (“Leaseweb CDN”), Leaseweb Deutschland GmbH (“Leaseweb Germany”), en Leaseweb UK Ltd. (“Leaseweb UK”).