Mist breidt mogelijkheden voor indoor locatiebepaling verder uit

20 februari 2020
Juniper Networks

Krachtig draadloos netwerkplatform biedt schaalbare ondersteuning voor meer netwerktoepassingen met combinatie van IoT, ultra-wideband, radartechnologie, LiDAR, ESL, wifi en Bluetooth LE

Mist Systems, een dochteronderneming van Juniper Networks en leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van nieuwe mogelijkheden voor de integratie van zijn netwerkplatform met de technologie van zijn partners. Dit resulteert in een combinatie van ultra-wideband (UWB), wifi-radars (sensordetectie), LiDAR, elektronische schaplabels (ESL’s) en batterijloze Bluetooth LE-tags. Het netwerkplatform biedt daarmee nu ondersteuning voor geavanceerde, uiterst nauwkeurige en ongekend schaalbare indoor locatiebepaling.

“Het doet ons een genoegen om voort te bouwen op de successen van onze locatieoplossing, zoals onze ‘Visionary’-kwalificatie in het ‘2020 Gartner Magic Quadrant for Indoor Location Services’. Dat doen we met nieuwe toepassingen die gebruikmaken van de nieuwste technieken op het gebied van ultra-wideband, Wi-Fi, LiDAR, ESL en Bluetooth LE”, zegt Bob Friday, de CTO van Mist Systems. “Er is een robuust technologisch ecosysteem nodig om oplossingen voor indoor locatiebepaling te ontwikkelen voor winkels, hotels, campusomgevingen en door AI aangestuurde ondernemingen. We vinden het dan ook geweldig dat we met de beste leveranciers binnen de branche kunnen samenwerken om dit tot een realiteit te maken.”

De volgende tabel geeft een overzicht van de nieuwe technologische samenwerkingsverbanden van Mist die klanten zullen helpen om hun bedrijfssucces door middels van meerdere locatietechnologieën te versnellen.

Partner Technologie
Aerial Wi-Fi radar
InnerSpace Wi-Fi Location, LiDAR
Inpixon Ultra-wideband
Quarion Ultra-wideband
SES-Imagotag Electronic shelf labeling
Solu-M Electronic shelf labeling
Sewio Ultra-wideband
Wiliot Batterijloze Bluetooth tags

Nauwkeuriger resultaten dankzij ultra-wideband

Ultra-wideband (UWB) belooft uit te groeien tot een op standaarden gebaseerde technologie die als basis kan dienen voor een real-time location system (RTLS). UWB biedt nauwkeuriger locatiebepaling en biedt daarmee ondersteuning voor meer toepassingen op het gebied van Industrial IoT (IIoT), gezondheidszorg, logistiek en retail. Mist werkt samen met drie vooraanstaande aanbieders van locatie- en positioneringstechnologie: Inpixon, Quarion en Sewio. Het heeft hun UWB-anchors en -tags geïntegreerd met zijn zakelijke, door AI gestuurde netwerkplatform. UWB is in staat nauwkeurige resultaten tot op afstanden van onder de 30,48 cm te leveren. Mist kan daarmee ondersteuning bieden voor nieuwe toepassingen op het gebied van veiligheid en tracking van waardevolle activa.

“Bij Sewio vinden we het geweldig om samen met Juniper en Mist de mogelijkheden van onze UWB-technologie uit te breiden ten behoeve van onze gemeenschappelijke klanten. We hebben ons real-time locatiesysteem geïntegreerd met het innovatieve, door AI aangestuurde netwerkplatform van Mist. Dit brengt verbeterde efficiëntie, winstgevendheid en veiligheid naar de faciliteiten van klanten in de talloze verticale markten die we bedienen”, zeg Milan Simek, de medeoprichter en CEO van Sewio.

“Onze samenwerking heeft geresulteerd in de integratie van het innovatieve, door AI aangestuurde platform van Mist met de IIoT-oplossing van Quarian. Daarmee kunnen we de personele veiligheid en operationele efficiëntie binnen productiefaciliteiten een boost geven, de mogelijkheden van onze UWB-technologie uitbreiden en onze gemeenschappelijke klanten tastbare voordelen bieden”, zegt Aric Pryor, de CEO van Quarion Technology.

“Inpixon werkt al enige tijd samen met Mist. We ondersteunen zijn klanten met onze indoor mapping-producten. We hebben onze samenwerking uitgebreid om te kunnen profiteren van de synergie tussen de AI-engine van Mist en de UWB-technologie van Inpixon. Daarmee kunnen we ondersteuning bieden voor nieuwe toepassingsscenario’s die om nauwkeuriger plaatsbepaling vragen”, zegt Adam Benson, de CTO van Inpixon. “Onze gezamenlijke oplossing stelt bedrijven in nieuwe markten in staat om technologie voor indoor locatiebepaling in te zetten voor toepassingen als tracking van activa op schapniveau binnen sectoren als de retail, gezondheidszorg en maakindustrie.”

De operationele kosten en complexiteit terugdringen met Bluetooth LE (BLE)

Organisaties in diverse verticale markten maken gebruik van BLE-tags voor asset tracking. Zij hebben daarbij steeds grotere behoefte aan mogelijkheden voor het terugdringen van de operationele kosten en complexiteit. Mist en Wiliot komen hieraan tegemoet door hun processen en de inbedrijfstelling van systemen te vereenvoudigen. Dit gebeurt met behulp van de oplossing Virtualized BLE (vBLE) van Mist. Hierbij wordt gebruikgemaakt van machine learning op een access point waarin wifi-, BLE- en IoT-functionaliteit is geïntegreerd. Dit maakt een einde aan de noodzaak van handmatige optimalisatie. Verder wordt er gebruikgemaakt van innovatieve batterijloze tags die energie sparen door het hergebruik van draadloze signalen.

“De batterijloze Bluetooth-sensortags van Wiliot ter grootte van een sticker ontlenen veel van hun toegevoegde waarde aan hun vermogen om gebruik te maken van de bestaande Bluetooth-infrastructuur. Het platform van Mist werd ontwikkeld met Bluetooth als kerntechnologie. Het wordt gebruikt door enkele van ‘s werelds grootste bedrijven en maakt het mogelijk om onze betaalbare en intelligente tags met grote nauwkeurigheid te lokaliseren. En dat levert een aantrekkelijke samenwerking op”, zegt Steve Statler, senior vice president Marketing & Business Development bij Wiliot.

Draadloze sensortechnologie voor client-loze locatiebepaling

Wi-Fi sensing is een innovatieve technologie die een einde kan maken aan de noodzaak om tags te gebruiken om inzicht te krijgen in de bezettingsgraad, verplaatsingen en verkeer in omgevingen in sectoren als de gezondheidszorg en horeca. Deze technologie vormt een aanvulling op locatietechnologieën zoals BLE en UWB en biedt ondersteuning voor diverse toepassingsgebieden waarvoor deze andere technologieën geen eenvoudige oplossing kunnen bieden.

Michel Allegue, de medeoprichter van CTO van Aerial Technologies, zegt:  “We vinden het geweldig om samen met Juniper en Mist de mogelijkheden van Wi-Fi sensing-technologie en de door AI aangestuurde wifi-infrastructuur van Mist uit te breiden. We helpen reeds diverse gezamenlijke klanten aan client-loze oplossingen voor locatiebepaling. Deze worden ingezet voor zaken als cybersecurity, veiligheid en patiëntenzorg. We zien ernaar uit om de toepassingsmogelijkheden verder uit te breiden met behulp van onze technologieën.”

Modernisering van campusomgevingen en verbeterde veiligheid dankzij indoor mapping

Een gecombineerd gebruik van machine learning en wifi, BLE, UWB en/of LiDAR maakt het mogelijk om tot onder de twee meter nauwkeurige resultaten te bieden voor indoor mapping, locatiebepaling voor activa en het bewaken van de bezettingsgraad. De samenwerking tussen Innerspace en Mist draagt bij aan hoogwaardige toepassingen voor zakelijke campusomgevingen, zoals het bijhouden van het gebruik van ruimtes in gebouwen, het optimaliseren van de ervaringen van werknemers, beheer, beveiliging en veiligheid. InnerSpace maakt gebruik van de SDK van Mist om elk pand tot een smart building te transformeren. Het biedt instanties die zich bezighouden met openbare veiligheid en noodhulpdiensten verbeterd situationeel bewustzijn wanneer zij in noodgevallen de locatie van burgers moeten bepalen.

“De draadloze oplossing van Mist is sterk in opmars in openbare en private ruimtes en biedt de mogelijkheid van integratie met onze indoor location-oplossingen. Door onze krachten te bundelen kunnen we voor een radicale transformatie van zakelijke campusomgevingen zorgen”, zegt James Wu, de CEO van InnerSpace. “Samen kunnen we bedrijven in staat stellen om hun bedrijfsvoering ingrijpend te verbeteren door snel en op elke gewenste schaal de ervaring van klanten en werknemers te verbeteren en nieuwe omzetstromen aan te boren.”

Vereenvoudigd gebruik van elektronische schaplabels in de retailsector

Steeds meer retailers maken gebruik van elektronische schaplabels (electronic shelf labels of ESL’s) om de flexibiliteit te vergroten en kostenbesparingen te realiseren. Daarmee groeit hun behoefte aan oplossingen die de installatie- en beheerkosten terugdringen. De integratie van de ESL-gateway met de access points van Mist reduceert de kosten door een einde te maken aan de noodzaak van aanvullende bekabeling en voeding. Het platform van Mist kan daarbij worden ingezet voor de locatiebepaling van, en interactie met de gateways. Dit kan het winkelend publiek toegang geven tot betere informatie in de winkel en tot digitale diensten zoals indoor navigatie, het zoeken naar producten en snelle betaling, terwijl handmatige, foutgevoelige prijswijzigingen worden geëlimineerd en het voorraadbeheer wordt vereenvoudigd.

“De samenwerking met Mist is een geweldige kans om de massale invoering van onze ESL- en IoT-oplossingen in Noord-Amerika en de rest van de wereld verder te versnellen. De innovatieve AI- en locatietechnologie die Mist heeft ontwikkeld, brengt, wanneer deze geïntegreerd is met onze IoT-oplossingen voor de detailhandel, winkels een kostenefficiënte infrastructuur om hen te helpen hun digitale transformatie te realiseren”, aldus Philippe Bottine, CEO Americas van SES-imagotag. “Ik ben verheugd om samen te werken met Mist om fysieke winkels om te zetten in digitale middelen voor retailers en merken.”

“De gezamenlijke oplossing van Mist en SoluM draagt bij aan een reductie van de installatiekosten en complexiteit van ESL-systemen in omgevingen als winkels, smart offices, ziekenhuizen, hotels en klaslokalen. Onze samenwerking resulteert in een integraal platform dat geavanceerde, door AI aangestuurde wifi- en ESL-systemen verenigt. Daarmee zorgt het voor snellere implementaties en gestroomlijnd onderhoud, zonder de noodzaak van aanvullende hardware”, zegt Jeho Lee, de bestuursvoorzitter van SoluM America.

Aanvullende informatie