OKI presenteert ‘drukkerij in een box’ voor promotiemateriaal verticale markten

8 januari 2020
OKI

Eerste OKI Professionals voor tuincentra, hotels en showrooms

De ‘kleinste drukkerij’ ter wereld? Dat zijn de Professionals van OKI. Met deze op maat gemaakte printoplossingen richt OKI zich op de behoeften van verticale markten om zo een directe toename van de verkoop in de winkel of andere ‘point-of-sale’ te genereren. De eerste drie pakketten zijn de Tuin-Professional, de Hotel-Professional en de Auto-Professional.

De Professionals van OKI zijn in nauwe samenwerking met partners uit de respectievelijke verticale markten ontwikkeld, waaronder medialeverancier Floralabels en softwarepartner Shoppa. De box-oplossingen bestaan uit een krachtige OKI A3-printer, geselecteerde designsoftware, individuele designtemplates en sectorrelevante printmedia, waaronder scheurbestendig, synthetisch papier dat water- en oliebestendig is. Met de Tuin-Professional kunnen zo waterdichte sleufetiketten worden gemaakt die niet beschadigen bij het water geven. De Hotel-Professional drukt instructies af voor de doucheruimte of outdoor-menukaarten, terwijl de Auto-Professional borden maakt die zelfs hardnekkig vuil en olievlekken trotseren. Met de bijgevoegde handleiding kan elke gebruiker uit de voeten. Ook grafisch onervaren gebruikers kunnen zo stap voor stap snel en eenvoudig professioneel promotiemateriaal voor communicatie met klanten op de verkooplokatie maken.

Elke sector een eigen Professional

Met de verschillende sjablonen van de Professionals van OKI kunnen sectorspecifieke designs, individuele vloerstickers, deurborden, sleufetiketten en banners worden ontworpen: de vloerstickers worden bijvoorbeeld door hotels gebruikt als wegwijzers voor evenementen of conferenties; autogarages en tuincentra gebruiken ze als verwijzingen naar speciale aanbiedingen. Verschillende, personaliseerbare deurborden en sleufetiketten zijn in hotels niet alleen geschikt voor op kamerdeuren, maar vormen ook echte blikvangers op wijn- of waterflessen als begroeting voor hotelgasten. Autodealers daarentegen gebruiken ze als nieuw en slim promotiemateriaal of informatie over kortingen op autodeuren of binnenspiegels. Tot slot kunnen tuincentra ze gebruiken om prijzen of onderhoudsinstructies voor planten af te drukken. Bovendien kunnen ze ook worden gebruikt als gepersonaliseerde tags waarop bijvoorbeeld de naam van de ontvanger kan worden gedrukt. Een groot aantal aanpasbare bannerlay-outs trekt ook de aandacht in alle sectoren – opgehangen aan het plafond in een nieuw formaat, bevestigd aan de muur of bijzonder opvallend als LED-displays in A3-formaat.

De Professionals van OKI als omzetgenerator

Met de Professionals van OKI krijgen bedrijven, ongeacht grootte, een onmisbare omzetgenerator ter beschikking. Dankzij de Professionals kunnen bedrijven hun promotiebehoeften volledig in eigen huis en dus aanzienlijk goedkoper en sneller produceren. Professioneel en aantrekkelijk materiaal voor de verkooplocatie stimuleert ook het gehele verkoopproces. “We zijn er 100 procent van overtuigd dat onze Professionals bedrijven ondersteu
nen bij het genereren van meer en nieuwe omzet”, verklaart Thomas Seeber, Vicepresident Centrale Regio bij OKI Europe.

Meer details en beschikbaarheid

De drie Professionals van OKI bevatten de softwareoplossingen van Shoppa en de OKI Template Manager. Naast een uitgebreid mediapakket bevat de box ook drie sets bannerhouders voor onmiddellijk gebruik op de verkooplocatie. De Professionals zijn nu verkrijgbaar bij gespecialiseerde IT-dealers.

Over OKI

Europe Ltd OKI Europe Ltd maakt deel uit van OKI Data Corporation, een internationaal business-to-business-merk, dat betrokken is bij de productie van goedkope, professionele bedrijfsinterne printers, toepassingen en diensten, die bedoeld zijn om de efficiëntie van de activiteiten van vandaag en morgen te verhogen.
De onderneming is qua waarde en hoeveelheid van verzonden eenheden gevestigd als een van de toonaangevende printermerken in Europa.  OKI Europe heeft reeds meer dan 60 jaar internationaal vooruitstrevende printoplossingen geleverd en heeft daarbij baanbrekende technologieën geïntroduceerd, die de behoeften van zowel grote als kleine ondernemingen ondersteunen.  Dankzij onze toekomstgerichte ontwikkeling van de digitale led-print technologie is OKI de marktleider voor de levering van milieuvriendelijke printers met een hoge resolutie.
Sinds de overname van het bedrijf van de internationaal gebruikte printers van groot formaat door Seiko I Infotech Inc., een dochteronderneming van Seiko Instruments Inc., verkoopt OKI goed ontwikkelde printsystemen van groot formaat speciaal ontwikkeld voor de markten op het gebied van borden, grafische kunst, CAD en GIS, die een leidinggevende functie hebben in de branche op het gebied van productiviteit en beeldkwaliteit. Met een EMEA-breed netwerk van erkende distributie-ondernemingen en handelaars levert OKI Europe Ltd. complete printoplossingen inclusief groot formaat printers, inktpatronen, media, software, installatie, support, kennis- en opleidingsmanagement.

Naast een omvangrijk portfolio van bekroonde printers en MFP’s biedt OKI ook een pallet van diensten ter ondersteuning van de optimalisatie van printprocessen en documenten-workflows. Samen met een geïntegreerd pakket van softwaretechnologieën en tools kan het ondernemingen helpen de controle over de druk- en documentkosten in een veilige omgeving over te nemen, zowel op kantoor, mobiel als in de cloud.

Vandaag de dag stelt OKI Europe meer dan 500 medewerkers tewerk op 15 locaties. De onderneming is vertegenwoordigd in 60 landen binnen de EMEA-regio.  OKI Data Corporation is een dochteronderneming van Oki Electric Industry Co. Ltd. met zetel in Tokio, opgericht in 1881 en is de eerste fabrikant van telecommunicatienetwerken in Japan.